Nieuws
zondag, 19 mei 2024

Vlaming wil het cordon op de schop

Het merendeel van de Vlamingen keert zich tegen het cordon sanitaire tegen het Vlaams Belang, dat is nogmaals gebleken uit een onderzoek in opdracht van het Overlegcentrum van Vlaamse Verenigingen (OVV). “De Vlaming wil echte verandering en weet dat die er enkel komt met het Vlaams Belang”, reageert partijvoorzitter Tom Van Grieken. “De kiezer kan zelf het cordon breken op 9 juni door een ijzersterk mandaat te geven aan onze partij.”

Maar liefst 52 procent van de Vlamingen keert spreekt zich expliciet uit tegen het cordon, slechts 25 procent is voorstander. Verder vindt 66 procent van de bevolking dat elke partij de kans moet krijgen om te besturen. Ook stapt het merendeel van de Vlamingen niet mee in het riedeltje dat het cordon nodig zou zijn om de democratie te vrijwaren. “Het is net het cordon dat echte democratie tegenhoudt”, aldus Van Grieken.

“Met het Vlaams Belang als grootste partij kunnen de andere partijen zich niet meer verschuilen achter het ondemocratisch cordon”

Volgens het Vlaams Belang mogen deze resultaten niet verbazen. “De Vlaming wil gewoon eindelijk het beleid krijgen waar deze al jaar en dag voor stemt en op zit te wachten”, vervolgt de partijvoorzitter. “En de kiezer weet maar al te goed dat alle andere partijen in hetzelfde bedje ziek zijn. Enkel met het Vlaams Belang komt er echte verandering.”

“Met het Vlaams Belang als grootste partij kunnen de andere partijen zich niet meer verschuilen achter het ondemocratisch cordon”, besluit Van Grieken. “Gedaan met de steeds luider weerklinkende stem van het volk te negeren. Samen met onze kiezers presenteren wij hen de rekening en maken we Vlaanderen weer van ons!”