Nieuws
vrijdag, 26 jan 2024

Vlamingen met bedrijfswagen slachtoffer van Vivaldi-spelletjes

Foto: iStock. Vlamingen met bedrijfswagen slachtoffer van Vivaldi-spelletjes

Het Vlaams Belang is niet verbaasd dat van de belofte die minister van Financiën Vincent Van Peteghem (cd&v) twee weken geleden deed om de forse belastingverhoging op bedrijfswagens aan te pakken, niets in huis is gekomen. “De regering was altijd al bevangen door de ‘Belgische ziekte’ van het immobilisme, en is nu ook nog eens verlamd door angst voor de verkiezingen”, zegt Kamerlid Wouter Vermeersch. 

Vele honderdduizenden hardwerkende Vlamingen met een bedrijfswagen, zullen hun loon deze maand niet correct uitbetaald krijgen. “Werknemers, maar vooral de bedrijven, hun sociale secretariaten en personeelsdiensten, zitten in de knoei door de politieke spelletjes binnen de Vivaldi-regering”, aldus Vermeersch, die de minister hierover ondervroeg. “Talloze loonbrieven zullen deze maand noodgedwongen fouten bevatten. Voor de meeste bedienden gebeuren die loonberekeningen nu, en zij riskeren een belastingverhoging van maar liefst 30 procent. Jaarlijks, nog eens, tot 500 euro aan extra belastingen.”

“De impasse rond de bedrijfswagens is tekenend voor wat fout loopt in de politiek van dit land”

Het Kamerlid benadrukt dat de verschillende sectoren al in december hebben aangedrongen om die berekening te herzien. “Maar Van Peteghem koos er, zoals wel vaker, voor om niets te doen en het probleem te laten verrotten. Oud Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld), die jarenlang het toonbeeld was van gratuite aankondigingspolitiek, verwijt Van Peteghem nu zelf daaraan zich daaraan te bezondigen… De minister van Financiën nam zijn beslissingen immers zonder voorafgaand overleg, en nu trekken de linkse partijen, de socialisten en de groenen aan de handrem over de bedrijfswagens.”

“De impasse rond de bedrijfswagens is tekenend voor wat fout loopt in de politiek van dit land”, besluit Vermeersch. “In België en in deze regering lopen zelfs de eenvoudigste kwesties vast. En in dit geval, worden vele ondernemingen en honderdduizenden Vlamingen in de onzekerheid en onduidelijkheid gestort over hun zuurverdiende centen.”