Persberichten
maandag, 19 dec 2022

‘Vluchtelingenorganisaties’ tonen ware aard met bezetting Wetstraat 16

Foto: Vlaams Belang. ‘Vluchtelingenorganisaties’ tonen ware aard met bezetting Wetstraat 16

Uit onvrede met het gevoerde beleid hebben vertegenwoordigers van verschillende vluchtelingenorganisaties geweigerd om de Wetstraat 16 te verlaten na afloop van een onderhoud met premier Alexander De Croo (Open Vld). “Met deze actie hebben de zelfverklaarde vluchtelingenorganisaties hun ware aard laten zien”, zegt Kamerlid Dries Van Langenhove (Vlaams Belang Kamerfractie). “Dit zijn criminele daden van extreemlinkse activisten die hun overheidssubsidies misbruiken. Het wordt tijd om hen op droog zaad te zetten. Wie de wet overtreedt, kan geen subsidies krijgen.” 

Premier Alexander De Croo ontving maandag een delegatie van verschillende organisaties in het kader van de huidige asielcrisis. Het ging om een derde ontmoeting tussen de premier en de organisaties Ciré, Dokters van de Wereld, Artsen zonder Grenzen, burgerplatform BelRefugees en Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Zij eisen een federaal crisisplan en vinden dat de Vivaldi-regering er niet in slaagt om concrete maatregelen te nemen. Uit onvrede met het gevoerde beleid weigerden zij om na afloop van het onderhoud te vertrekken en bezetten hiermee de facto de Wetstraat 16, de ambtswoning van de premier. 

“Met deze actie hebben de zelfverklaarde vluchtelingenorganisaties hun ware aard laten zien”, zegt Van Langenhove. “Eender welke andere organisatie zou manu militari buitengezet worden, maar voor linkse wereldverbeteraars gelden er in dit land jammer genoeg andere regels.”

Van Langenhove vindt dat men deze ‘bezetting’ niet onbestraft mag laten. “Dit zijn criminele daden van extreemlinkse activisten die hun overheidssubsidies misbruiken. Het wordt hoog tijd om hen op droog zaad te zetten. Wie de wet overtreedt, kan geen subsidies krijgen.”