Nieuws
dinsdag, 13 feb 2024

Volledige wijk in Anderlecht overgenomen door drugsbendes

De Peterboswijk in Anderlecht is volledig overgenomen door drugsbendes. Toegangswegen worden afgezet en bezoekers gefouilleerd door gemaskerde dealers. Zelfs veiligheidsagenten van G4S durven niet meer in de wijk komen. “We zullen dit steeds vaker zien indien er niet radicaal van koers wordt gewijzigd”, zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Dit zijn buurten waar de overheid geen enkele controle meer over heeft en waar onze samenleving verdrongen is. We moeten recht en orde opnieuw doen terugkeren. We hebben nood aan een grote opkuis.”

De krant Het Laatste Nieuws brengt de shockerende situatie naar buiten. De Peterboswijk staat al langer bekend als een gevaarlijke sociale woonwijk. Er wonen zo’n 4.000 mensen van minstens dertig verschillende nationaliteiten. De getuigenissen die de krant optekende zijn alleszeggend: werfpersoneel dat moet onderhandelen met dealers om te mogen verderwerken, afrekeningen op klaarlichte dag tussen rivaliserende bendes, en beveiligingsagenten van G4S die geen voet meer in de wijk willen zetten. 

“Ze moeten goed begrijpen dat dit ons land is en dat recht en orde hier de plak zwaait”

“Dat alles is compleet onaanvaardbaar”, zegt Van Grieken. “Er mag geen millimeter toegegeven worden aan deze bendes. Maar wat doen de systeempartijen? Helemaal niks. Ze kijken al jaren weg en staan dit door hun onkunde en nalatigheid toe. Er is maar één partij die hier radicaal verandering in wil brengen en dat is het Vlaams Belang.”

Het Vlaams Belang wil een harde aanpak van de drugsbendes en elke vorm van criminaliteit in de wijk en in vergelijkbare wijken. “Ze moeten goed begrijpen dat dit ons land is en dat recht en orde hier de plak zwaait”, aldus Van Grieken. “We moeten de orde in wijken zoals de Peterboswijk herstellen zodat ze opnieuw leefbaar worden. De politie moet verhoogd en permanent aanwezig zijn, actief op zoek gaan naar elk spoor van druggebruik en criminaliteit en er moet sprake zijn van absolute nultolerantie. Drugsbendes mogen zich geen seconde veilig wanen.”