Nieuws
dinsdag, 24 nov 2020

Voor mobiliteitsminister Gilkinet bestaan motorrijders niet

Het Vlaams Belang zal de belangen van motorrijders blijven verdedigen. “Ook nu er in de beleidsverklaring van minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo-Goen) met geen enkel woord over de motorrijders gerept wordt”, zegt Kamerlid Frank Troosters (Vlaams Belang)

Vandaag werd in de Kamercommissie Mobiliteit eindelijk de beleidsverklaring besproken. “Eindelijk, want het Kamerreglement stelt dat de bespreking ervan uiterlijk 12 november diende te gebeuren”, aldus Troosters. “Nu was er geen enkele minister op tijd met zijn of haar beleidsbrief, maar Gilkinet is echt wel een slechte leerling.”

In zijn tussenkomst wees Kamerlid Frank Troosters (Vlaams Belang) er op dat in de hele beleidsnota de minister geen enkel woord over had voor de motorrijders in dit land. “In België zijn er naar schatting goed een half miljoen motorrijders, maar blijkbaar zijn die de aandacht van de mobiliteitsminister niet waard.” Zelfs wanneer het ging over verkeersveiligheid kwamen de motorrijders niet aan bod. Nochtans zijn ook zij kwetsbare weggebruikers.

Het Vlaams Belang betreurt de houding van de minister dan ook. “Zelfs een groene minister zou moeten weten dat er meer is dan enkel treinen en fietsen, en dat motorrijders een deel van de mobiliteitsoplossingen in dit land vormen.” De Vlaams-nationalistische partij zal in het parlement alvast wél de belangen van de motorrijders blijven verdedigen.