Nieuws
vrijdag, 07 jul 2023

Voor Vivaldi is geslachtsverandering een futiliteit

Foto: iStock. Voor Vivaldi is geslachtsverandering een futiliteit

Als het van de federale regering afhangt, moeten mensen zowat onbeperkt officieel van geslacht kunnen veranderen. “Het Vlaams Belang verzet zich tegen deze waanzin”, zegt Kamerlid Marijke Dillen. “Vivaldi houdt zich liever bezig met woke-onzin dan met echte problemen. Deze regering doet dat bovendien zonder nadenken, want aan de vele problemen die hierdoor kunnen ontstaan, schenkt ze geen enkele aandacht.”

“Terwijl voor belangrijke maatschappelijke problemen rond fiscaliteit, pensioenen, arbeidsmarkt en asielinstroom een begin van een oplossing nog heel ver weg is, sluiten de federale excellenties wel vlot een akkoord over problemen waarvan de maatschappelijke weerslag nul is”, aldus Dillen.

“Vivaldi geeft hiermee het signaal dat een geslachtsverandering geen ingrijpende en diepgaande beslissing is, maar een futiliteit”

Het Vlaams Belang wil absoluut geen afbreuk doen aan de problemen waarmee echte transgenders kampen, maar vreest dat de regering de deur heeft opengezet voor personen die nu met de regelmaat van een klok een aanpassing van geslachtsregistratie kunnen vragen. “Men zal voortaan om de zes maanden, dus twee keer per jaar, van geslacht kunnen wijzigen”, vervolgt Dillen. “Dat is toch wel heel verregaand. Vivaldi geeft hiermee het signaal dat een geslachtsverandering geen ingrijpende en diepgaande beslissing is, maar een futiliteit waar men elk moment op kan terugkomen.”

Het Kamerlid merkte tijdens de bespreking van het wetsontwerp op dat er heel wat bijkomende problemen door kunnen ontstaan. “Ik heb het dan niet enkel over sportcompetities, maar bijvoorbeeld ook over de samenstelling van kieslijsten, en – belangrijker wellicht – het krijgen van de juiste medische zorg wanneer fysische kenmerken niet volledig overeenstemmen met het geslacht op de identiteitskaart”, merkt Dillen tot slot op. “Maar daar staat de Vivaldi-regering niet bij stil. Het is belangrijker te voldoen aan de woke-agenda.”