Nieuws
maandag, 19 feb 2024

Voorzitterschap Von der Leyen heeft lang genoeg geduurd

Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen wil er graag een tweede termijn bij doen. “De termijn van deze linkse handpop heeft lang genoeg geduurd”, zegt Europees Parlementslid Tom Vandendriessche. “Aan haar beleid hebben we de klimaatwaanzin van de Green Deal en het verschrikkelijke EU-migratiepact te danken. De volgende Europese verkiezingen zullen hierover een referendum zijn.”

Ursula Von der Leyen heeft haar partij, het CDU, laten weten dat ze een nieuwe termijn ambieert als voorzitter van de Europese Commissie. Zij werd in 2019 op voordracht van toenmalig Duits bondskanselier Angela Merkel (CDU) aangeduid als opvolgers van de Luxemburger Jean-Claude Juncker. Hiervoor bekleedde ze in de Duitse regering verschillende ministerposten, waaronder die van Defensie. De Duitse christendemocraten willen Von der Leyen bij de Europese verkiezingen van 9 juni uitspelen en nomineren haar als 'Spitzenkandidatin’.

“Nationalistische revolte tegen eurofanatieke elite van Von der Leyen”

“Wat ons betreft, heeft haar tijd als commissievoorzitter lang genoeg geduurd”, zegt Vandendriessche. “In 2019 werd ze met de hakken over de sloot verkozen, waarna ze zich ontpopte als de handpop van linkse en eurofanatici zoals Guy Verhofstadt (Open Vld). Het is aan haar beleid dat we de klimaatwaanzin van de Green Deal en het verschrikkelijke EU-migratiepact te danken hebben.”

Volgens het Vlaams Belang is het in ieders belang dat Von der Leyen en haar handlangers weggestemd worden. “De volgende Europese verkiezingen zullen onder meer een referendum over haar beleid zijn”, aldus Vandendriessche. “Overal in Europa zien we dat er een nationalistische revolte is tegen de eurofanatieke elite waar Von der Leyen toebehoort. Overal zijn het patriottische partijen zoals het Vlaams Belang die de wind in de zeilen hebben en die resoluut ‘nee’ zeggen tegen de Europese bemoeienissen.”