Persberichten
vrijdag, 05 mei 2023

Wandeling Filip Dewinter en Renaud Camus in Sint-Joost-ten-Node verboden

Zaterdag geeft Renaud Camus, de auteur van het boek “Le Grand Remplacement” (Omvolking), een lezing over het omvolkingsthema in het Vlaams Parlement. Camus zou samen met Vlaams Parlementslid Filip Dewinter (Vlaams Belang) voorafgaand aan de lezing een korte wandeling maken in het nabijgelegen Sint-Joost-ten-Node. Maar na een artikel dat vandaag verscheen in de krant De Morgen oordeelde burgemeester Emir Kir dat de wandeling verboden diende te worden. “Wanneer nu ook verkozen volksvertegenwoordigers en hun gasten de toegang tot gemeentes op het grondgebied van ons land wordt ontzegd, staat de democratie op een hellend vlak”, reageert Dewinter. 

Zaterdag organiseert het Vlaams Belang een uiteenzetting in het Vlaams Parlement met als thema ‘massa-immigratie, tegengaan of ondergaan?’ met als gasten Filip Dewinter en Renaud Camus. “Ondanks een petitie opgezet door extreem-links en het protest van verschillende linkse partijen, gaat de lezing door”, klinkt het. “Het is het recht van elke politieke fractie in het Vlaams Parlement om op eigen initiatief evenementen in het parlement te organiseren.”

“Wanneer nu ook verkozen volksvertegenwoordigers en hun gasten de toegang tot gemeentes op het grondgebied van ons land wordt ontzegd, staat de democratie op een hellend vlak”

Vlaams Parlementslid Filip Dewinter zal Camus inleiden en ook zijn eigen boek ‘Omvolking’ voorstellen. Dewinter plande ook een wandeling te maken door Sint-Joost-ten-Node voorafgaand aan het evenement, maar die werd dus verboden. “Het was de bedoeling om een korte wandeling te maken door de omgevolkte en geïslamiseerde wijken van het nabijgelegen Sint-Joost-ten-Node”, aldus Dewinter. “Dat de burgemeester Emir Kir, die zelf nauwe banden onderhoudt met de AKP-partij van Erdogan en hiervoor zelfs uit zijn eigen partij de PS werd gezet, deze wandeling nu verbiedt, is ronduit schandalig.” 

“Het is duidelijk dat we in dergelijke gemeenten geen baas meer zijn in ons eigen land”, vervolgt Dewinter. “Wanneer nu ook verkozen volksvertegenwoordigers en hun gasten de toegang tot gemeentes op het grondgebied van ons land wordt ontzegd, staat de democratie op een hellend vlak. Het gaat hier immers niet over een betoging of politieke actie, maar enkel om een wandeling van twee personen door een zogenaamd super-diverse wijk. Wie nu nog durft te beweren dat de omvolking een mythe en een leugen is, ontkent het licht van de zon.”