Nieuws
vrijdag, 27 aug 2021

Weer schietpartij in Antwerpen: “Het roer moet dringend om”

Het Vlaams Belang herhaalt zijn pleidooi voor een harde aanpak de drugscriminelen die Antwerpen teisteren. “Nadat de schietincidenten van enkele weken geleden in Wilrijk, Borsbeek en Deurne, was het woensdagavond de beurt aan Borgerhout”, zegt Vlaams Parlemenstlid en Antwerps gemeenteraadslid Filip Dewinter (Vlaams Belang). Zonder passende maatregelen zal deze stadsguerrilla niet ophouden.”

Vlakbij een speeltuin in Borgerhout kreeg een man een kogel in zijn been. “Het slachtoffer blijkt de broer te zijn van ene Brahim, bijgenaamd ‘Bombastique’. Een notoir drugscrimineel die eerder al genoemd werd als dader van een granaataanslag in Borgerhout en die nu 450.000 euro gestolen zou hebben van een Marokkaanse familie die, omdat ze Brahim niet vonden, dan maar diens broer neerschoten”, aldus Dewinter. “Dit gebeuren kan niemand meer verbazen. Het Vlaams Belang heeft er al vaak op gewezen dat er slachtoffers zouden vallen en blijven vallen.”

“Alleen een harde aanpak helpt tegen de zware criminaliteit zoals in Antwerpen”

“Burgemeester Bart De Wever (N-VA) holt achter de feiten aan alsof hij aan de Antwerp 10 Miles bezig is”, vervolgt Dewinter. “Maar een burgemeester dient als hoofd van de politie meer te doen dan enkel schade opmeten. Hij dient eerst en vooral in te staan voor de veiligheid van de burgers en het is duidelijk dat die momenteel niet meer gegarandeerd kan worden.

“De handelszaken en panden die in Antwerpen door de drugsmaffia geviseerd worden zijn voldoende gekend. We herhalen onze eis voor extra camerabewaking en extra politiepatrouilles op deze gevoelige plaatsen”, besluit Dewinter. “En we vragen nogmaals de inzet van het leger om te patrouilleren en bepaalde buurten in Antwerpen uit te kammen.”