Nieuws
vrijdag, 08 sep 2023

Weerom gruwel in Zelzate: terreur moet nu stoppen

Foto: wikimedia commons. Friedrich Tellberg. Weerom gruwel in Zelzate: terreur moet nu stoppen

Voor de derde keer op nauwelijks enkele weken tijd is een gewelddadig filmpje uit Zelzate opgedoken. “Ons erover verbazen kunnen we niet, maar eraan wennen of ons erbij neerleggen kunnen we nog veel minder”, zegt Vlaams Belang-Kamerlid Ortwin Depoortere. “Deze terreur moet stoppen, en niet enkel in het geplaagde Zelzate. En daarvoor is een lik op stuk-beleid en zerotolerantie absoluut noodzakelijk.”  

De nieuwste gruwelbeelden uit de Oost-Vlaamse gemeente tonen dit keer twee jongeren die een derde klappen en kniestoten geven, hem met zijn hoofd tegen een muur slaan, en er blijven op kloppen, ook wanneer hij al op de grond ligt. “Volgens de ouders van een eerder slachtoffer zou in dit recentste gruwelfilmpje minstens één dader betrokken zijn, die al eerder op dergelijke beelden te zien was”, aldus Depoortere. “Dit is zonder meer wraakroepend. Hoeveel van dit soort filmpjes zou het uiterst linkse gemeentebestuur van Zelzate eigenlijk nog willen zien alvorens te overwegen om dit tuig van de straat te halen?”

“Ook deze keer zal het Vooruit en PVDA niet lukken de harde realiteit te verbergen”

Bij vorige mishandelingen haastte het stadsbestuur van Zelzate, dat bestaat uit Vooruit en PVDA, zich om de harde feiten te minimaliseren en zelfs te verbergen. “Ongegeneerd riep de waarnemende burgemeester de bevolking toen op om de filmpjes niet te delen en zelfs te verwijderen van sociale media. Zoveel confrontatie met de nefaste gevolgen van hun pamperbeleid konden ze duidelijk niet aan”, gaat Depoortere verder. “Maar we maken ons sterk dat dergelijke pogingen tot censuur ook deze keer een maat voor niets zullen zijn.”

Op 22 augustus nam het Vlaams Belang met een uitgebreide delegatie deel aan een protestmars in Zelzate. “Die dag was het ook de bedoeling de slachtoffers van het straatgeweld een hart onder de riem te steken”, merkt Depoortere tot slot op. “Maar het is vooral van belang deze vorm van voornamelijk allochtone terreur voorgoed de kop in te drukken.  En daarvoor helpen een paar extra speelpleintjes niet, wat het gemeentebestuur als oplossing voorstelde en waarmee de N-VA volmondig akkoord ging. Daarvoor zijn zerotolerantie, snelrecht en zware bestraffingen strikt noodzakelijk. We moeten iedere dader zonder uitzondering vervolgen en voorgoed de lust ontnemen hun criminele handelingen te herhalen.”