Nieuws
vrijdag, 16 jul 2021

“Wil de Europese Commissie campagne voeren tegen autochtone Europeanen?”

De Europese Commissie lanceerde in april van dit jaar een vreemde campagne met de slogan: “Think Future. Think Next Generation”. Dit werd op Instagram geplaatst met een dubbelzinnige foto van een Afrikaanse man en een half-Afrikaans kind, volgens het Vlaams Belang een weinig subtiele promotiecampagne voor migratie en/of multiculturalisme. In dezelfde dubbelzinnige communicatie over de toekomst van de Europese Unie was ook geen spoor van een autochtone Europeaan of van een moeder te bekennen. De Vlaams Belang-fractie in het Europees Parlement besloot om de Commissie hierover aan de tand te voelen over de boodschap van deze post. “In plaats van huidskleur geen rol te laten spelen, zoals het hoort, lijkt de Europese Commissie net te zeggen dat onze toekomst gekleurd moét zijn. Hebben autochtone Europeanen in de Unie van morgen nog een plaats? En wat dragen bizarre posts als deze bij aan de toekomstige veiligheid en welvaart van de EU terwijl er nog steeds toenemende aantallen ongeschoolde migranten - al dan niet legaal - in de Unie arriveren?”

“Naast de gebruikelijke wollige zinnen over de ‘pluralistische en inclusieve EU’, verwijst de Commissie in haar antwoord naar de toespraak die commissaris Johansson op 16 juli 2020 hield over ‘Black Lives Matter’”, aldus Europarlementslid Filip De Man (Vlaams Belang). “Volgens haar stellen te veel mensen in Europa het Europeaan zijn gelijk met blank zijn en ze voegde er meteen aan toe dat dat fundamenteel fout is. Is er dan iets mis met blank zijn? Moeten blanken zich dan schamen, of erger: plaats maken?”
 
De Commissie maakt zich verder sterk dat het nieuwe migratie-en asielpact met de klemtoon op meer migratie en inclusie ten goede zal komen aan “migranten, lokale gemeenschappen, en het welzijn van onze samenlevingen en economieën”.
 
“De commissie moet in plaats van politiek correcte bizariteit zich bezig houden met de welvaart van de Europeanen - allochtoon of autochtoon mag geen rol spelen”, aldus nog De Man. “Het gaat de Commissie duidelijk ook niet om een oplossing voor de problemen van massamigratie en de schadelijke aanwezigheid van meer dan 4 miljoen illegale migranten in de EU. De niet-verkozen eurocommissarissen leven in een goed beschermde en uitermate comfortabele ivoren toren, maar de Europese burgers worden elke dag geconfronteerd met de mislukte multiculturalisme: er is bij allochtonen disproportioneel hoge werkloosheid, criminaliteit en onderwijs- en taalachterstand, terwijl de grote etnoculturele kloven tussen autochtonen en veel allochtonen voor meer en meer conflicten zorgen, niet in het minst tussen verschillende migrantengroepen onderling. Maar de Commissie heeft er schijnbaar nog nooit over gehoord.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door European Commission 🇪🇺 (@europeancommission)