Nieuws
dinsdag, 27 sep 2022

“Wil van de kiezer is nachtmerrie van Magnette”

Het Vlaams Belang is hoegenaamd niet verbaasd over de oproep van PS-voorzitter Paul Magnette om naar aanleiding van de Italiaanse verkiezingen ‘de absolute noodzaak van een cordon sanitaire tegen extreemrechts” te herbevestigen. “Een cordon is de negatie van de wil van de kiezer, en dat is wat figuren als Magnette beogen”, zegt fractievoorzitter in de Kamer Barbara Pas. “Maar de beweging die in Zweden en Italië is ingezet, valt nergens meer tegen te houden, ook niet met antidemocratische middelen als een cordon.”

“Het spreekt voor zich dat een cordon fundamenteel ondemocratisch is”, aldus Pas. “Ik ken geen enkele Belgische burger die ooit bevraagd werd over het cordon sanitaire tegen het Vlaams Belang. In een democratie die naam waard, en dan heb ik het zeker niet over België, krijgen de ideeën van een partij waar een toenemend aantal mensen op stemt, een weerslag in het beleid. Maar in dit land hoeven de zichzelf democratisch noemende partijen geen enkele rekening te houden met de wil van de kiezer.”

“Magnette en andere linkse politici willen de wil van de kiezer blijven negeren”

“Rekening houden met de wil van de kiezer is de ultieme nachtmerrie van linkse politici, die zich dankzij het cordon, dat een kwart van het kiespubliek bij het vuilnis zet, van de macht verzekerd blijft weten”, vervolgt Pas. “Terwijl de Italiaanse socialisten hun duidelijke nederlaag al ruiterlijk hebben toegegeven en Giorgia Meloni eerste minister kan worden, blijven de Belgische socialisten zweren bij het negeren van de kiezer en het onderdrukken van de bevolking. Nergens in het Westen worden regeringen gevormd zonder de grootste twee partijen van het land.”

“Paul Magnette toeterde op Twitter dat ‘het smerige beest’ altijd uit het niets kan opduiken en dat de socialisten de strijd tegen ‘het fascisme’ moeten hervatten en het cordon sanitaire tegen ‘extreemrechts’ opnieuw moeten bevestigen”, merkt Pas tot slot op. “Wel, in fascistische dictaturen is er geen plaats voor vrije meningsuiting, heerst mediacensuur en dient het volk kritiekloos te luisteren naar de superieuren. En een afwijkend stemgedrag vertonen kan er al helemaal niet door de beugel. Niet Meloni maar Magnette toont hier een voorkeur voor dergelijke regimes. Ik wens meester-strateeg Bart De Wever (N-VA) veel succes wanneer hij in de toekomst zijn karretje aan dat van Magnette wil hangen.”