Nieuws
vrijdag, 02 sep 2022

Woke virus besmet nu ook wetenschapsblad ‘Nature’

Politieke correctheid en woke activisme mogen objectieve wetenschap onder geen beding niet beïnvloeden. Zo reageert het Vlaams Belang op de nieuwste ontwikkelingen bij ‘Nature’: een wetenschappelijk Brits tijdschrift. Daar werd onlangs bepaald dat wetenschappelijk degelijke artikels kunnen geweerd worden als ze ‘maatschappelijk gevoelig’ liggen. “Het is het zoveelste voorbeeld van hoe het woke virus onze maatschappij aantast. Alles moet eraan geloven: onze taal, onze tradities, onze cultuur, onze noties over man en vrouw en zelfs wetenschapsbedrijving die deze woke doelstellingen ondergraaft, moeten kapot. Niet met ons”, zegt Vlaams Parlementslid Filip Brusselmans (Vlaams Belang).

Redacteuren van d­e Nature-vakbladen mogen voortaan onderzoeks­artikelen weren die ‘maatschappelijk gevoelig’ liggen, ook als ze wetenschappelijk goed onderbouwd zijn. Het is een zoveelste demarche van woke activisten, die gelukkig niet bij iedereen in de academische wereld in de smaak valt. De befaamde psycholoog Steven Pinker liet al weten niet meer bij Nature te zullen publiceren, omdat het vanaf nu onduidelijk is of het magazine teksten evalueert op basis van wetenschappelijk inzicht of politieke correctheid.

“De woke kruisvaart zal niet vanzelf stoppen”

“Het is belangrijk dat mensen als Pinker dit signaal in de wereld sturen”, reageert Brusselmans. “De woke activisten rekenen er door intimidatie en chantage (‘cancel-culture’) er net op dat iedereen onderdanig blijft terwijl ze het ene dictaat na het andere de wereld insturen. We komen echter op een heel eng punt als politieke correctheid nu ook wetenschappelijke pijlers als Nature begint te ondergraven. Wetenschap moet vrij en objectief blijven, wars van elk taboe of woke activisme.”

“We mogen ons echter in ieder geval niet vergissen of naïef zijn en moeten uiterst waakzaam blijven”, besluit Brusselmans. “Dit is de onverholen woke agenda: de volledige culturele vernietiging van onze beschaving en al haar instituten. Onze taal moet gemanipuleerd worden, ons onderwijs, onze tradities zoals Zwarte Piet en onze standbeelden moeten kapot, ‘ongepaste’ televisieprogramma’s moeten offline en ga zo maar door. Als wetenschap het woke hokjesdenken of de politieke correctheid ondergraaft, moet zelfs de wetenschap wijken voor deze militante gekkies. De woke kruisvaart zal niet vanzelf stoppen, daarom moeten wij ze stoppen. Moedige dissidenten zoals Steven Pinker verdienen dan ook dubbel en dik onze steun.”