Nieuws
woensdag, 10 apr 2024

Woordvoerder premier De Croo communiceert in het Turks over rellen in Vlaanderen

Foto: iStock. Woordvoerder premier De Croo communiceert in het Turks over rellen in Vlaanderen

Het Vlaams Belang vindt het compleet ongepast dat de woordvoerder van premier Alexander De Croo (Open Vld) Veli Yüksel boodschappen over de rellen tussen Koerden en Turken in ons land in het Turks verspreidt. Hoe kan je nog symbolischer aantonen dat het integratiebeleid compleet gefaald is?”, zegt voorzitter Tom Van Grieken. 

De rellen in Heusden-Zolder en in Gent, tussen Turken en aanhangers van de Koerdische partij PKK liggen nog vers in het geheugen. Honderden mensen, gewapend met knuppels, messen en molotovcocktails waren erbij betrokken. Wagens werden beschadigd, ruiten ingeslagen, en een bakkerij volledig vernield. Tientallen geweldenaars werden opgepakt en er vielen meerdere zwaargewonden. “Het feit dat beide groepen zich geen Vlaming voelen, maar wel Turk of Koerd, toont het failliet van het integratiebeleid aan”, aldus Van Grieken.

“Open Vld berust in de import van buitenlandse conflicten”

“Bloedige buitenlandse conflicten worden geïmporteerd, en dat is uiteraard het gevolg van de ongebreidelde massamigratie, maar ook van een jarenlang gebrek aan integratie”, gaat de voorzitter verder. “En dat de Open Vld hierin berust en het tij absoluut niet wil keren, werd vandaag nog eens pijnlijk duidelijk gemaakt door het bericht van oud-Kamerlid en huidig woordvoerder van de premier Veli Yüksel op sociale media.” ‘Sympathie tonen voor een organisatie die, zoals de PKK, geclassificeerd is als een terroristische organisatie, en provocatie is onaanvaardbaar’, luidde het in het Turks.

“Blijkbaar is voor de Open Vld het Turks een noodzakelijke taal om in te communiceren”, merkt Van Grieken tot slot op. “Dat is op zich uiteraard al veelzeggend. Maar de inhoud van de Turkse boodschap maakt het allemaal nog erger. Wie in dit land het verder uitvechten van buitenlandse oorlogen wil voorkomen, die provoceert niet en giet geen olie op het vuur, zoals Yüksel vandaag deed.”