Nieuws
woensdag, 29 sep 2021

Zelfs bij daklozenopvang laat Vlaanderen zich door Lalieux bestelen

Het Vlaams Belang is niet te spreken over de wijze waarop minister van Armoedebestrijding Karine Lalieux (PS) extra subsidies voor de centra voor de opvang van daklozen verdeelt. “Het centrum in Brussel kon rekenen op 3.345.352 euro, ruim 11 keer meer dan de centra in Gent, Antwerpen, Charleroi en Luik die elk 300.000 euro ontvingen”, zegt Kamerlid Ellen Samyn die hierover cijfers opvroeg. “De PS houdt het socialistisch imperium dat het heeft opgebouwd rondom ongebreidelde migratie in Brussel recht met federaal en dus vooral Vlaams geld.”

Omdat het aantal daklozen door de coronacrisis sterk is gestegen, besliste paars-groen extra subsidies toe te kennen voor de opvang van daklozen in Gent, Antwerpen, Luik, Charleroi en Brussel.

“Brussels PS-politica Lalieux toont haar goed hart en strooit gul met federaal geld”

“Zo kreeg het centrum in Brussel voor de winterperiode van 2020 een basisbedrag van 1.341.366 euro. Antwerpen, Gent, Charleroi en Luik elk 50.000 euro”, aldus Samyn. “En vervolgens werd besloten de centra langer open te houden. Zowel bij een eerste verlenging in april 2021 als bij een tweede in juli 2021 kreeg Brussel 951.993 euro toegestopt. De andere centra telkens 75.000 euro.”

“De voorkeursbehandeling van het Brusselse OCMW is niet goed te praten, maar wel te verklaren”, besluit Samyn. “Lalieux was er in een vorig leven voorzitter, het is dus haar oude werkgever. En de Vlaamse partijen die deel uitmaken van de federale regering laten gewoon betijen. Die kijken lijdzaam toe hoe zuurverdiend geld in een bodemloze Brusselse PS-put wordt gestort.”