Nieuws
woensdag, 08 mei 2024

Zonder lik-op-stuk-beleid zal geweld in stations blijven duren

Foto: wikimedia commons. Japplemedia. Zonder lik-op-stuk-beleid zal geweld in stations blijven duren

Na de stations van Geel en Geraardsbergen is nu dat van Ninove het toneel geweest van buitensporig geweld. Over de verwondingen van de minderjarige die deze keer door een bende werd in elkaar geslagen is voorlopig nog niets bekend. “De burgemeester zegt maatregelen te nemen om dergelijke agressie in de toekomst te vermijden”, zegt Vlaams Parlementslid Guy D’haeseleer uit Ninove. “Maar dit is praat voor de vaak. Zolang er geen lik-op-stuk-beleid komt, zal dit blijven duren.”  

De Ninoofse burgemeester Tania De Jonge (Open Vld) noemde de feiten onaanvaardbaar en meldde maatregelen te zullen nemen om dit geweld in de toekomst te vermijden. Verder hoopte ze dat het slachtoffer spoedig kan herstellen, en wist te zeggen, voor wie dat nog niet zou weten, dat wie getuige was van dergelijke incidenten dit kan melden aan de politie. “Dit soort reacties van ‘verontwaardiging’ en ‘medeleven’, en van ‘we gaan er iets aan doen’ horen we overal en telkens opnieuw”, aldus D’haeseleer. “Maar concreet wordt het nooit, en er wordt vooral gehoopt dat de herinnering aan het geweld tegen de verkiezingen al gaan liggen is.”

“Daders moeten keihard worden aangepakt”

Voor het Vlaams Belang moet er nu een einde komen aan het misselijkmakende, voortdurende en maar al te vaak allochtone bendegeweld, en dat kan enkel met een keiharde aanpak van de daders. “We moeten voorbeelden stellen en toekomstige daders iedere lust ontnemen om zich ooit dergelijk geweld te plegen”, besluit D’haeseleer. “We pleiten onomwonden voor een lik-op-stuk-beleid, en dus voor snelrecht en zware bestraffingen, ook voor de minderjarigen, die vanaf hun zestiende moeten kunnen berecht worden als volwassenen.”