Nieuws
donderdag, 21 sep 2023

Zwaar geval van zinloos geweld in Brakel

Er zijn beelden opgedoken van jongeren die filmen hoe ze een oudere man slaan en in het gezicht schoppen in het centrum van Brakel. “Dit soort zinloos geweld tegen Vlamingen duikt niet alleen meer op in de steden, maar ook steeds meer in het landelijke Vlaanderen”, zegt partijvoorzitter Tom Van Grieken. Heel Vlaanderen lijdt onder dit soort crapuleus geweld. Dit is niet de samenleving die we willen. Recht en orde moeten terugkeren.”

De politie van Brakel voert een onderzoek naar een zwaar geval van straatgeweld in Nederbrakel. Op beelden die op sociale media circuleren, is te zien hoe een groepje jongeren een oudere man aanvalt, die op de bus zit te wachten. Zonder zichtbare aanleiding krijgt die van een allochtone jongere enkel rake klappen en een stamp in het gezicht. Vijf andere jongeren kijken hierbij geamuseerd toe en twee van hen filmen het incident. Er is nog geen aangifte gedaan van de feiten, maar de politie hoopt de betrokken op basis van de video te kunnen opsporen.

Recent in Zelzate, nu ook in Brakel

“Dit soort zinloos geweld tegen Vlamingen duikt steeds meer op”, zegt Van Grieken. “Niet alleen in de steden komt dit voor, maar ook steeds meer in het landelijke Vlaanderen. We hebben het recent gezien in Zelzate en nu ook in Brakel.”

Het Vlaams Belang pleit voor een harde aanpak van dit geweld. “Dit is niet de samenleving die we willen”, aldus Van Grieken. “We moeten de veiligheid van alle Vlamingen kunnen garanderen. Het crapuul moet dan ook hard aangepakt worden en recht en orde moeten terugkeren. Dat kan enkel met het Vlaams Belang.”