Nieuws
vrijdag, 24 jun 2022

Zwembadterreur is gevolg van omvolking

Met de komst van het warme weer zijn de rellen in de openbare zwembaden en recreatiedomeinen weer terug van de partij. “Deze zwembadterreur is geen losstaand fenomeen, maar een gevolg van de omvolking”, zegt Vlaams Parlementslid Sam Van Rooy. Zolang de massa-immigratie niet wordt gestopt, zal dit probleem alleen maar erger worden.”

De afgelopen dagen vonden er meerdere rellen en vechtpartijen plaats in verschillende openbare zwembaden en recreatiedomeinen in Vlaanderen, met name De Nekker in Mechelen, het Zilvermeer in Mol, de Blaarmeersen in Gent en het Provinciaal Domein in Hofstade. Het gaat zo goed als altijd om jonge moslims met een migratieachtergrond uit Afrika, die vaak uit Brussel waren afgezakt. Vanuit de overheid komt er jammer genoeg geen duidelijk antwoord hierop, waardoor dit soort incidenten zich blijft herhalen. Een recreatiepas, een zwarte lijst, plaatsverboden, …: al meer dan 10 jaar wordt erover gepalaverd, maar de regering slaagt er zelfs niet in deze symptoombestrijding in de praktijk te brengen.

“Deze zwembadterreur is geen nieuw fenomeen”, zegt Sam Van Rooy. “Ik herinner mij hoe in de jaren negentig al bezoekers en vooral meisjes in het Boekenbergzwembad in Deurne werden geterroriseerd door jonge Marokkanen. Al decennia kaart het Vlaams Belang dit aan, maar dit probleem wordt alleen maar erger. Bovendien zien we dit ook in andere West-Europese landen, met recente vechtpartijen aan het Italiaanse Gardameer en in een openluchtzwembad in het Duitse Berlijn.”

“Louter symptoombestrijding werkt niet tegen deze zwembadterreur”

Om amokmakers te weren, start sport- en recreatiedomein De Nekker nu zelf met identiteitscontroles aan de ingang. Voor Van Rooy is dit een zoveelste voorbeeld van wat symptoombestrijding, die weinig zoden aan de dijk zet. “Zolang men de zwembadterreur niet als een cultureel integratieprobleem beschouwt en men dit moslimtuig niet keihard aanpakt, zal er ten gronde niets veranderen.”

Van Rooy voelde in het Vlaams Parlement minister van Inburgering Bart Somers (Open Vld) aan de tand over de recente rellen. “Somers heeft uiteindelijk toch toegegeven dat hoe diverser een samenleving is, hoe onveiliger ze wordt. Alleen blijft hij blind voor de echte oorzaak van de zwembadterreur, namelijk de sluipende omvolking waarbij er steeds meer moslims bijkomen die geen enkel respect hebben voor onze wetten. Daarom moet de massa-immigratie een halt toegeroepen worden. Zo niet blijft het dweilen met de kraan open.”