Persberichten
maandag, 06 jan 2020

Aanduiden nieuwe topman Infrabel: tijd voor een nieuwe wind!

N.a.v. het aangekondigde vertrek van INFRABEL-topman, Luc Lallemand, suggereerde de verantwoordelijke voogdijminister Bellot dat er snel werk moet gemaakt worden van een opvolger. Dit lijkt ook voor het Vlaams Belang de evidentie zelve.

Maar laat dit ook de uitgelezen kans zijn om met een nieuw gezicht en een frisse wind INFRABEL te moderniseren, te dynamiseren en te regionaliseren. Het is geen geheim dat vanuit INFRABEL, bij monde van de dhr. Lallemand die van uitgesproken PS-signatuur is, meermaals het belgicistische vuur werd opgepookt én dat communautaire chantagemiddelen niet gespaard bleven. Zo is het bijvoorbeeld nog maar van voorbije zomer geleden dat dhr. Lallemand in zijn eis naar extra financiële middelen dreigde om de noodzakelijke werken voor de tweede havenontsluiting in Antwerpen - iets waar Vlaanderen al lang op aandringt - uit te stellen. In hetzelfde bericht werd ook de elektrificatie van de Oost-Vlaamse lijnen Gent-Eeklo, De Pinte-Ronse en Melle-Geraardsbergen op de helling gezet.

Voor het Vlaams Belang is het dan ook van het grootste belang dat bij de opvolging van dhr. Lallemand geen oude wijn in nieuwe zakken geschonken wordt, maar dat we ook hier een nieuwe wind laten waaien, en de splitsing van het land en dus ook van Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen helpen voorbereiden.