Persberichten
dinsdag, 27 okt 2020

Aanslag op politie Brussel verijdeld: “Extra maatregelen veiligheid treffen”

Het Vlaams Belang in Brussel steunt de vraag van de politievakbonden naar extra veiligheidsmaatregelen ten voordele van de ordedienstenDe gedeelde oproep komt er nadat politiebronnen lieten weten dat onlangs een gewapende man werd opgepakt voor het hoofdcommissariaat in Brussel. Volgens de politie was de man ‘geradicaliseerd’ en had hij aanslagplannen jegens onze politiediensten.

Op basis van politiebronnen laat het Franstalige nieuwsmedium RTL weten dat onlangs een aanslag op het Brusselse hoofdkantoor van politie werd verijdeld. Een man, gewapend met bijl en machete werd voor het hoofdkantoor van de Brusselse politie op de Kolenmarkt opgepakt. Bij een huiszoeking zouden ook vuurwapens en munitie in beslag genomen zijn. Volgens politievakbond NSPV zou het gaan om een geradicaliseerde man die woont in Brussel-Stad.

De 44-jarige zou niet op de radar staan van de veiligheidsdiensten en werd toevallig gearresteerd. Dat baart de bonden zorgen. Zij eisen extra veiligheidsmaatregelen aan de politiebureaus. Het Vlaams Belang is het daarmee eens.

De Brabandere (Vlaams Belang Brussel): “de politie moet zich kunnen beveiligen, geef hen de middelen”

“De laatste maanden heerst er een klimaat dat geweld en verdachtmakingen tegen de politie gedoogt, ook vanuit linkspolitieke hoek", zo reageert de voorzitter van het Brusselse Vlaams Belang, senator Bob De Brabandere, op de vermoedelijke mislukte aanslag. "Dat is niet bevorderlijk voor het veiligheidsklimaat. De politie moet respect krijgen en de nodige middelen om zichzelf te beschermen.”

“De laatste maanden trachten sommigen buitenlandse problemen en conflicten naar Europa te importeren. Daarbovenop komt nog de stijgende spanning tussen de islamwereld en Europa na de brutale moord op de Franse leraar Samuel Paty”, zo voegt fractievoorzitter in het Brussels Parlement Dominiek Lootens-Stael (Vlaams Belang) eraan toe. “We moeten het geweld voor zijn en roepen op tot de hoogste waakzaamheid.”