Nieuws
maandag, 23 okt 2023

Alweer pand in Brussel gekraakt door extreemlinks en illegalen

Zoals door het Vlaams Belang voorspeld, wordt er opnieuw een pand in Brussel gekraakt door een extreemlinkse organisatie om er illegalen in onder te brengen. Nog geen week geleden werd een gelijkaardig kraakpand in de Wetstraat ontruimd, maar pas nadat de private eigenaar een groep asielzoekers onderbracht op hotel. De partij eist de onmiddellijke ontruiming van het nieuw Brussels kraakpand door de politie. Het kraken is het logische gevolg van toegeven aan chantage”, zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. Zolang deze Vivaldi-regering kraken niet bestraft en illegalen ook daadwerkelijk het land uitzet zal het ene na het andere pand gekraakt blijven worden.”

Ditmaal gaat het om een leegstaand hotel op de Louizalaan met 69 kamers. Het Collectif des Sans-Papiers Bénévoles Intégrés de Bruxelles (CSPBIB), dat de bezetting organiseert, ziet in deze actie een ‘legitieme manier’ om haar eisen op de kaart te zetten. “Alsof chantage, net als het kraken zelf, ooit legitiem kan zijn”, aldus Van Grieken. “Dergelijke uiterst linkse collectieven zijn enkel en alleen uit op het realiseren van hun politieke agenda van instroom en regularisatie. En daarvoor worden asielzoekers en illegalen, die ze beweren te beschermen, schaamteloos misbruikt.”

“Justitie en politie moeten op hard optreden tegen krakers en extreemlinkse collectieven”

“Extreemlinkse collectieven als CSPBIB of ‘Stop de Opvangcrisis’ werken het kraken enkel in de hand”, gaat Van Grieken verder. “Onder het mom van zogenaamde solidaire opvorderingen organiseren ze inbraken in gebouwen. Het is aan de politie en aan Justitie om niet enkel tegen de illegale krakers, maar ook tegen deze collectieven hard op te treden.”

Het Vlaams Belang herhaalt dat illegaal verblijf nooit beloond mag worden met een verblijfsvergunning, zoals dat in België al vaak het geval was. “Andermans eigendom bezetten moeten we bestraffen en niet belonen”, besluit Van Grieken. “Maar de oorzaak van het voortdurend kraken van panden ligt in het asielbeleid dat op federaal niveau wordt gevoerd, of beter: niet gevoerd. De instroom van asielzoekers moet drastisch naar omlaag en wie uitgewezen wordt moet daadwerkelijk het land verlaten.”