Nieuws
vrijdag, 10 jun 2022

Antwerpen vervreemdt razendsnel: 57% stedelijk basisonderwijs volgt islamlessen

Het gaat heel snel in Antwerpen nu. 57% van de leerlingen in het stedelijk basisonderwijs volgt er islamitische godsdienst. In het secundair onderwijs is dat 51%. Dat blijkt uit cijfers die Antwerps raadslid en Vlaams Parlementslid Filip Dewinter (Vlaams Belang) opvroeg aan onderwijsschepen Jinnih Beels (Vooruit). “Volgens de systeempartijen en de meeste opiniemakers uit de reguliere pers is omvolking een verzinsel, maar die positie komt meer en meer neer op het licht van de zon ontkennen. Sterker nog: de vervanging van onze cultuur, tradities, waarden, normen en godsdienst, kortom van ons volk, gaat sneller en sneller.”

De nieuwste cijfers die Dewinter verzamelde zijn onthutsend, al maken ze deel uit van een trend die al decennia aan de gang is. Op een kleine zes jaar tijd zwol het aantal leerlingen dat islamitisch godsdienstonderricht aan met maar liefst 5 procentpunten. In 2016 volgde immers 52,4% van de leerlingen in het stedelijk onderwijs islamlessen. Vandaag zijn dat er 57%. Tegelijkertijd zakte het aandeel van leerlingen die nog katholieke godsdienstlessen krijgen in het Antwerpse stadsonderwijs: van 18,7% naar 13,2%.

Dewinter (Vlaams Belang Antwerpen): “Wie vandaag omvolking ontkent, is van kwaaie wil”

“Wie vandaag nog de omvolking wil ontkennen, is simpelweg van kwaaie wil”, reageert Dewinter. “Omvolking is immers niets anders dan de ‘superdiversiteit’ die zo bejubelend wordt gevierd: het is het groeiend multiculturalisme, de toenemende segregatie, de mislukte integratie. Deze cijfers zijn een voorafspiegeling van hoe de Antwerpse bevolking er op termijn van enkele decennia zal uitzien. Iets wat - ironisch genoeg - Jinnih Beels ook vlakaf toegeeft, want zo zegt ze terecht: ‘deze cijfers weerspiegelen Antwerpen’.”

“Alleen zien wij dat niet als een positieve zaak”, besluit Dewinter. “De groeiende vervreemding, segregatie en islamisering die we hier nu zien in het basisonderwijs is zeer funest. Dit voor zowel autochtoon als allochtoon overigens. De kwaliteit van het geboden onderwijs in deze geïslamiseerde scholen gaat namelijk aan een rotvaart achteruit. En daarmee kweken we direct ook de samenlevingsproblemen rond taalachterstand, werkloosheid, criminaliteit enzoverder van morgen. Er moet dan ook dringend een immigratiestop komen en er moet een veel doeltreffender integratiebeleid gevoerd worden, te beginnen met de afschaffing van het publiek gefinancierd islamonderwijs.”