Persberichten
woensdag, 10 jul 2024

Audi Vorst: Kamer installeert op vraag Vlaams Belang vervroegd commissie Economie

Audi overweegt om vroeger te stoppen met de productie van de Audi Q8 e-tron op de site in Vorst, waardoor sluiting van de site dreigt en meer dan 3.000 banen bedreigd worden. “Op vraag van het Vlaams Belang heeft vandaag de Kamer de commissie Economie vervroegd samengesteld, om snel te kunnen handelen”, zegt Barbara Pas.

Tegen eind oktober dreigen 1.410 werknemers van Audi Vorst hun baan te verliezen, en op langere termijn staan de meer dan 3.000 jobs bij Audi Vorst op de helling, door de beslissing van Audi om de productie van de in verkoop tegenvallende Q8 e-tron in Vorst stop te zetten. “Vandaag legden alle Kamerleden de eed af, en kan de Kamer dus snel schakelen”, zegt Pas. “Daarom diende het Vlaams Belang bij ordemotie een voorstel in om de commissie Economie vandaag reeds te installeren.” Normaal gezien zou dat pas volgende week gebeuren.

De Kamer besliste unaniem in te gaan op het verzoek van Vlaams Belang, zodat de commissie Economie volgende week al zou kunnen vergaderen. 

Voor het Vlaams Belang moet er werk worden gemaakt van een economisch beleid dat de maakindustrie ondersteunt en dat pleit voor een hernieuwde focus op productiviteit.