Nieuws
woensdag, 13 jun 2018

Barbara Pas fileert regeringsbeleid in Knack

"De regering Michel is het beste wat criminelen en immigranten kon overkomen"

Het beeld dat deze regering welvaart creëert, de massa-immigratie indijkt en de criminelen hard aanpakt brokkelt hoe langer hoe meer af. De cijfers en feiten die Barbara Pas aanhaalt in een uitgebreid interview in Knack bevestigen wat steeds meer burgers aanvoelen: er is een hemelsbreed verschil tussen het tromgeroffel in de Wetstraat en de realiteit in de Dorpsstraat.  

Zo staat volgens Pas het voortdurende getoeter en getwitter van Francken in schril contrast met zijn beleid. “Vier op de vijf uitwijzingsbevelen worden niet uitgevoerd en in tegenstelling tot andere landen weigert Francken de regels voor gezinshereniging voor asielzoekers aan te scherpen.” Minister De Block bevestigt in De Standaard: “Ik heb veel minder asielzoekers en migranten binnengelaten dan Francken en ik heb er veel meer naar buiten geleid.”    

Ook het sociaaleconomische gejuich vanop de regeringsbanken valt bij Pas op een koude steen. “Het begrotingstekort blijft pijnlijk groot, de werkzaamheidsgraad is niet verbeterd en de belastingdruk blijft de hoogste van de wereld”,aldus Pas.

“Zelfs Dewael deed beter”

Misschien wel het meest hypocriet vindt Pas de nieuwe Belgitude van de N-VA. “Sinds de vastlegging van de taalgrens begin de jaren zestig hebben we zo’n communautaire stilstand niet meer meegemaakt, terwijl er nog nooit een Vlaams-nationale partij zo machtig was als vandaag. (..) Dit is de eerste Vlaamse regering in decennia die zelfs niets over de financiële transfers van Vlaanderen naar Wallonië in haar regeerakkoord heeft staan. Dat was zelfs onder een liberaal als Patrick Dewael anders.”

Lees hier het volledige interview: