Persberichten
zaterdag, 12 jan 2019

Bekendmaking lijsttrekkers

De partijraad van het Vlaams Belang heeft zaterdag alle lijsttrekkers voor de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen van 26 mei vastgelegd. Voorzitter Tom Van Grieken maakt zich sterk dat er ook heel wat jonge beloften hun opwachting maken in de parlementen.

Het was met enige trots dat Tom Van Grieken, die de Antwerpse Kamerlijst trekt, de namen van de Vlaams Belang-lijsttrekkers bekendmaakte. Voor verschillende provincies wordt de verjongingsoperatie van bovenaan doorgevoerd. Zo trekt Kortrijks boegbeeld Wouter Vermeersch (33) de West-Vlaamse Kamerlijst. Zoals eerder bekend werd gemaakt valt die eer in Vlaams-Brabant aan Dries Van Langenhove (25) te beurt. Nationaal woordvoerder Klaas Slootmans (35) trekt er de lijst voor het Vlaams Parlement.  

Verder wordt de Vlaamse lijst in Oost-Vlaanderen getrokken door Ninoofs sterkhouder en Vlaams parlementslid Guy D’haeseleer. Huidig fractieleider en communautair expert Barbara Pas voert de Oost-Vlaamse Kamerlijst aan. In Limburg kiest het Vlaams Belang opnieuw voor zijn eloquente fractieleider in het Vlaams Parlement, Chris Janssens. Annick Ponthier, die eerder al in de Kamer zetelde, neemt er de koppositie voor de Kamerlijst.   

Voor de Antwerpse lijst voor het Vlaams parlement werd met grote eensgezindheid gekozen voor vaste waarde Filip Dewinter. In West-Vlaanderen verlengt Stefaan Sintobin zijn trekkersrol voor het Vlaams Parlement.

De Europese lijst wordt aangevoerd door Gerolf Annemans, die de afgelopen jaren een cruciale rol speelde in de bundeling van de Europese nationalistische krachten. 

De lijst voor het Brussels Hoofdstedelijk Parlement wordt tot slot geleid door Brussels parlementslid Dominiek Lootens, vooralsnog het actiefste parlementslid in de Brusselse assemblée. Frederic Erens, die eerder in het Brussels Parlement en de Brusselse gemeenteraad zetelde, trekt er de lijst voor het Vlaams Parlement. 

De andere plaatsen op de lijsten worden in de loop van de komende weken bekendgemaakt. Van Grieken belooft ook hier alvast een aantal nieuwe namen.

Bekendmaking lijsttrekkers

De lijsttrekkers: 

Antwerpen

Kamer: Tom Van Grieken

Vlaams Parlement: Filip Dewinter

Limburg

Kamer: Annick Ponthier

Vlaams Parlement: Chris Janssens

Oost-Vlaanderen

Kamer: Barbara Pas

Vlaams Parlement: Guy D’haeseleer

West-Vlaanderen

Kamer: Wouter Vermeersch

Vlaams Parlement: Stefaan Sintobin

Vlaams-Brabant

Kamer: Dries Van Langenhove

Vlaams Parlement: Klaas Slootmans

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Brussels Hoofdstedelijk Parlement: Dominiek Lootens

Vlaams Parlement: Frederic Erens

Europees Parlement: Gerolf Annemans

Klik hier voor de foto's van de lijsttrekkers 

Bijlage: CV's van de lijsttrekkers