Nieuws
donderdag, 23 dec 2021

Belgisch geld gaat via de VN naar de Taliban

De Verenigde Naties (VN) stellen voor 2022 bijna 6 miljoen dollar (5,3 miljoen euro) ter beschikking van de Afghaanse moslimextremisten van de Taliban, voor “bescherming van VN-personeel”. Het geld dient als loon voor de Talibanextremisten van het ministerie van Binnenlandse Zaken die VN-faciliteiten in het land bewaken.

Het hoofd van het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken is Sirajuddin Haqqani: de tweede man van de Taliban en leider van het zogenaamde Haqqani-netwerk dat gedurende de oorlog in het land vele bloedige aanslagen pleegde.

“Jaarlijks vloeien er vele miljoenen euro belastinggeld van België naar de VN, en dus is dit land onrechtstreeks mee financierder van de Taliban in Afghanistan”, zo zegt Vlaams Belang-Kamerlid Ellen Samyn. En dat kan voor het Vlaams Belang natuurlijk niet door de beugel. Samyn zal hierover dan ook minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) ondervragen. “Ik zal alvast eisen dat er geen eurocent belastinggeld naar de Taliban vloeit, en dat België binnen de VN hard op tafel zou kloppen om deze ongeoorloofde samenwerking met en steun aan de moslimextremisten van de Taliban scherp te veroordelen.”