Nieuws
dinsdag, 05 apr 2022

De ‘grote burgerbevraging’ is in aantocht

Van 25 april tot 5 juni organiseert de paars-groene regering haar zogenaamde ‘grote burgerbevraging’. “En dat zullen we geweten hebben”, zegt fractievoorzitter in de Kamer Barbara Pas. 1.057.668,26 euro, dat is namelijk het bedrag dat de regering uit onze failliete staatskas heeft opgediept om die bevraging aan ons allen kenbaar te maken.”

“We mogen ons binnenkort dus verwachten aan een stroom van dagblad- en tijdschriftadvertenties, folders en affiches, radio- en TV-spotjes, internetberichten en wie weet wat nog allemaal om ons dat kond te doen en vooral om ons aan te zetten om daaraan deel te nemen”, aldus Pas.

“De burgerbevraging wordt volledig gestuurd door paars-groen”

Maar wat is die ‘grote burgerbevraging’ nu eigenlijk? “Dat is vooralsnog de vraag van één miljoen”, vervolgt Pas. “Het is in alle geval opvallend dat de federale regering, hoewel de verenigde oppositie daar in de Kamer al vele maanden lang om gevraagd heeft, de vraagstellingen die ze de burger wil voorleggen angstvallig geheim heeft gehouden voor de volksvertegenwoordiging.” Het Vlaams Belang acht de kans dus bijzonder groot dat die ‘grote burgerbevraging’ netjes gestuurd wordt door paars-groen. “De regering zal vooral uw mening willen vragen over de thema’s die zij zorgvuldig geselecteerd heeft en met insteken die haar goed uitkomen. Welke vragen we dus zullen ‘mogen’ beantwoorden en welke niet, moeten we bijgevolg nog even afwachten.”

“Maar naast gestuurde vragen is er naar verluidt voor de burger ook de mogelijkheid voorzien om een eigen inbreng te doen, en dat biedt opportuniteiten”, merkt Pas op. “Waarom zouden we vanuit die optiek niet eens flink van ons laten horen? Waarom zouden we de Belgische excellenties van de Wetstraat niet eens goed laten weten wat we denken van dit hopeloos ingewikkelde, onbestuurbare, absurde land, van dit land waar Vlaanderen rechts stemt, maar steevast een links beleid voorgeschoteld krijgt, van dit land, waar de Vlaamse meerderheid voortdurend moet plooien voor de wil van een Franstalige minderheid, van dit land waar elk jaar minstens zeven miljard euro zuurverdiend Vlaams geld automatisch naar de bodemloze Waalse putten verhuist, van dit land waar de bevolking een immigratiestop vraagt, maar steeds meer open grenzen krijgt. En zo kunnen we nog een heel tijdje doorgaan.”

“Aangezien de paars-groene regering deze bevraging met onze centen organiseert, kunnen we daar misschien best ook maar eens gebruik van maken”, besluit Pas. “Ik roep iedereen op om vanaf 25 april dus maar eens flink te laten horen hoe men over dit alles denkt.”