Nieuws
maandag, 12 dec 2022

De Oorlog tegen Kerstmis

Foto: Vlaams Belang. De Oorlog tegen Kerstmis

Vorig jaar wou Europees Commissaris voor Gelijkheid Helena Dalli het woord Kerstmis’ schrappen uit officiële communicatie. In een officiële handleiding werd destijds een overzicht gepubliceerd waarin termen en taalkundige gebruiken die niet stroken met de dominante visie over gender, seksuele identiteit, etniciteit en cultuur onwenselijk werden verklaard. Uit protest tegen deze geïnstitutionaliseerde zelfhaat besloten christelijke Europarlementsleden onze tradities in de verf te zetten met een kerstboom en kerststal van formaat.

Volgens Europees Parlementslid Tom Vandendriessche is de verregaande vorm van spraakbeheersing vanuit het de Europese Commissie wederom een voorbeeld van de totalitaire kant van de ‘woke’-ideologie. “Volgens de woke-elites is elke vorm van identiteitsuitdrukking een gevaar, hoe klein deze ook mogen zijn. Kerstwensen worden “seizoensgroeten”, het Kerstfeest wordt “winterfeest” en zelfs de namen Jozef en Maria zijn volgens de woke-Gestapo ‘problematisch’”, vervolgt Vandendriessche. “Woke-isme wil de essentie van onze cultuur en normaliteit deconstrueren om op die manier een nieuwe mens en maatschappij te scheppen. Dit is zonder meer een vorm van cultuurmarxisme, maar dan in de vorm van een semantische revolutie.”

Vorig jaar plaatste Tom Vandendriessche zelf al een bescheiden kerststal naast de kerstboom in het Europees Parlement. Dit jaar deed de Spaanse Partido Popular er een schepje boven op met een geschonken Kerststal die haast groter is dan de Kerstboom zelf. Volgens Tom Vandendriessche is dit een duidelijk en nodig signaal ten aanzien van de cultuuroorlogstokers die onze tradities willen afbreken. “Zelf als we niet gelovig zijn, moeten we de christelijke grondslag van Kerstmis eerbiedigen. Want dit gaat over onze manier van leven. En die moeten we verdedigen.”