Nieuws
vrijdag, 01 mrt 2024

In de Senaat mag iedere geldverspilling blijven bestaan

Foto: wikimedia commons. M0tty. In de Senaat mag iedere geldverspilling blijven bestaan

Het Vlaams Belang blijft de voortdurende geldverspilling binnen de Kamer en de Senaat aanklagen. “De nutteloze Senaat is uiteraard al een enorme geldverspilling op zichzelf”, zegt Senator Anke Van dermeersch. “Maar voor de traditionele partijen is dat allemaal prima. Zelfs van besparende maatregelen zoals de fusie van het personeel willen ze niet weten.”

Gisteren vond in het federaal parlement een vergadering plaats van het Bestuurs- en Beheerscomité van Kamer en Senaat. Op de agenda stond de fusie van het personeel. Hoewel beide instellingen hetzelfde gebouw delen, doen ze beroep op hun eigen communicatie- en protocoldiensten, en hun eigen bodes, juristen, tolken, loodgieters en elektriciens. “Bijzonder inefficiënt en geldverslindend, want op die manier wordt natuurlijk werk dubbel gedaan”, aldus Van dermeersch. “Maar een beslissing over de fusie werd niet genomen. Omdat een fusie als een eerste stap gezien wordt naar de afschaffing van de Senaat, gaan de systeempartijen, de PS op kop, op de rem staan.”

“Enkel het Vlaams Belang kan en zal aan deze waanzin een einde maken”

Het is voor het Vlaams Belang duidelijk dat de fusie van het personeel deze legislatuur ook niet meer zal worden goedgekeurd. “En dat geldt bij uitbreiding ook voor ieder voorstel rond politieke vernieuwing, denk maar aan een het steeds maar uitblijven van een beperking van de buitenissige partijfinanciering”, gaat Van dermeersch verder. “Alle mooie woorden over bezuinigingen ten spijt.”

“Als wetgevend en controlerend orgaan heeft de Senaat geen enkele betekenis meer. Het is een nutteloos onding waar de belastingbetaler jaarlijks 41 miljoen euro aan vergooit”, besluit Van dermeersch. “En hoewel de traditionele partijen regelmatig anders beweren, doen ze er in de realiteit alles aan om het te behouden. Zelfs een fusioneren van het personeel met dat van de Kamer is in dat kader al onbespreekbaar. Enkel het Vlaams Belang kan en zal aan deze waanzin een einde te maken.”