Nieuws
vrijdag, 26 mei 2023

Doe ze Luisteren! Dag 8

Op de achtste dag van ‘Doe ze Luisteren’ trok Vlaams-Belang voorzitter Tom Van Grieken van Aalst naar Ninove. Onderweg hield hij halt in Denderleeuw, waar hij sprak met een kapster en een landbouwer. In het Vlaams Huis in Ninove werd ‘s avonds de uitspraak van de Raad van State uitbundig gevierd. “Wat een overwinning op de socialistische Vlamingenhater en Brusselse burgemeester Close”, aldus Van Grieken. “De schorsing van het verbod op onze manifestatie was de enige juiste beslissing, maar nu is het aan de Vlaming. Kom op maandag 29 mei naar de protestmeeting.”

Vandaag is de achtste dag van ‘Doe ze luisteren’, de tiendaagse wandeltocht waarbij Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken van West-Vlaanderen richting Brussel stapt en tal van gewone Vlamingen ontmoet. Deze ochtend vertrok hij in het Oost-Vlaamse Aalst richting Ninove, de thuishaven van Vlaams Parlementslid en senator Guy D’haeseleer. De eerste halte was in Denderleeuw, waar de voorzitter zijn haar liet knippen bij een kapster. Niet alleen moest zij tijdens de coronaperiode de deuren verplicht sluiten. Het bedrag van de coronapremie die ze ontving, moest ze volledig teruggeven bij haar belastingen. 

“Overal waar ik zelfstandige ondernemers ontmoet tijdens mijn wandeling hoor ik hetzelfde verhaal”, zegt van Grieken. “De lasten zijn veel te hoog in dit land en dat kan niet de bedoeling zijn. Hoog tijd dat er wordt bespaard op de overheid zélf in plaats van op onze hardwerkende ondernemers!”

”Met het huidige beleid worden familieboerderijen en kleinere landbouwbedrijven tot sluiten gedwongen”

Iets verderop in Denderleeuw sprak Van Grieken met een landbouwer. Net zoals het Vlaams Belang vindt die dat het landbouwbeleid van de Vlaamse regering radicaal anders moet. ”Met het huidige beleid worden familieboerderijen en kleinere landbouwbedrijven tot sluiten gedwongen”, vindt Van Grieken. “Het is genoeg geweest: red onze boeren, want zonder boeren geen eten.”

Aangekomen in Ninove ontmoette de partijvoorzitter een zelfstandige hoteluitbater. “Bij alle mensen uit de horecasector hoor ik hetzelfde verhaal”, aldus Van Grieken. “Hoge lasten, pestmaatregelen en moeite om het einde van de maand te halen. Nochtans is dit een warme en sociale sector die mensen bij elkaar brengt en onze steun verdient.”

Later op de avond was er nog een meeting in het Vlaams Huis bij lokale kopman Guy D’haeseleer. Eerder vandaag had de Raad van State het verbod van de Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) om de geplande manifestatie van aanstaande maandag geschorst, waardoor deze gewoon kan doorgaan. Deze beslissing werd in Ninove uitgebreid gevierd. “Wat een overwinning op de socialistische Vlamingenhater en Brusselse burgemeester Close”, concludeert een verheugde Van Grieken. “De beslissing van de Raad van State was de enige juiste, maar nu is het aan de Vlaming.” Hij roept iedereen dan ook op om op 29 mei mee naar Brussel komen. “Als de Wetstraat niet naar de Volksstraat wil luisteren, brengen we de Volksstraat naar de Wetstraat!”