Persberichten
woensdag, 09 jan 2019

Dries Van Langenhove voorgesteld als Vlaams-Brabants Kamerlijsttrekker

Indien de partijraad zaterdag zijn kandidatuur goedkeurt, zal Dries Van Langenhove als onafhankelijke kandidaat de Kamerlijst voor het Vlaams Belang trekken in de provincie Vlaams-Brabant. Dat werd woensdagmiddag bekendgemaakt op een persconferentie van de Vlaams-nationale partij in de Kamer. 

Met het lijsttrekkerschap van Van Langenhove bekrachtigt het Vlaams Belang zijn streven om zoveel mogelijk Vlaamse en rechtse krachten te verenigen. “Partijen moeten zichzelf hiervoor soms durven te overstijgen”, aldus Van Grieken. “De Forza Flandriagedachte is wat ons betreft niet dood, integendeel. Ze wacht alleen nog op haar officiële geboorte. Met de lijsttrekker voor de Kamer voor de provincie Vlaams-Brabant gaan we alvast over tot de bevruchtingsfase.”

Om zijn autonomie te bewaren zal Van Langenhove als onafhankelijke op de lijst staan. “Dat betekent niet dat er onoverbrugbare zaken tussen ons in staan”, verduidelijkte Van Grieken. “Datgene wat ons bindt is veel sterker dan wat ons scheidt. Wel is het zo dat we Dries de mogelijkheid willen gunnen om zijn politieke doelstellingen in alle vrijheid na te streven.”    

Met Dries Van Langenhove schuift het Vlaams Belang alvast iemand naar voor die onmiskenbaar over de nodige talenten beschikt. Naast communicatietalent en een olifantenvel beschikt Dries over het juiste ideologische dna. Net als het Vlaams Belang staat hij voor een visie waarbij we baas blijven over onze eigen grenzen, onze eigen centen en onze eigen toekomst. 

Herbekijk hier de persvoorstelling