Nieuws
vrijdag, 22 sep 2023

Enkel Vlaams Belang steunt democratische wil en soevereiniteit van Hongaarse volk 

De Kamer stemde gisteren over een resolutie van de linkse partijen om de houding van de Hongaarse en Poolse overheid aangaande LGBTQ’ers aan te klagen. “Een bijzonder hypocriete resolutie”, volgens Vlaams Belang Kamerlid Ellen Samyn. “Sanctioneert de EU niet eerder landen als Hongarije omdat zij voor een andere cultuur staan dan de progressieve elites van West-Europa?” Het Vlaams Belang stemde als enige partij tegen de resolutie.

“Christelijk conservatisme heeft niets met LGBTQ-haat te maken, maar alles met liefde voor de hoeksteen van een samenleving: het kerngezin. Het conserveren daarvan is wat Hongarije met zijn wetgeving voor ogen heeft, niet het viseren van holebi’s of transgenders”, zo vatte Samyn het standpunt van het Vlaams Belang samen. Ook wees Samyn er op dat de Hongaarse regering hierin gesteund wordt door haar bevolking en dat echte democraten de democratische keuzes van het Hongaarse volk dienen te respecteren. “Het Vlaams Belang staat achter de soevereine keuzes van een EU-land om eigen beleid te voeren, zolang het binnen het kader van de grondrechten gebeurt”, zegt Samyn. “Ja, Hongarije maakt conservatieve keuzes, maar dat zijn daarom nog geen mensenrechtenschendingen, en dus dienen we die keuzes te respecteren.”

“Europese Unie sanctioneert Hongarije vanwege ander migratiebeleid en andere visie op identiteit”

Samyn vermoedt dan ook andere redenen achter de constante aanvallen tegen Hongarije en Polen vanuit de linkerzijde. “Sanctioneert de Europese Unie hen niet eerder omdat zij een heel ander migratiebeleid en een andere visie op identiteit voorstaan? Is dat ook niet de échte reden waarom links Hongarije en Polen steeds aanvalt?”

Het Vlaams Belang sprak tijdens de Kamerzitting dan ook als enige partij haar steun uit voor de soevereiniteit en de democratische wil van het Hongaarse volk. De zelfverklaarde conservatieve N-VA stemde daarentegen doodleuk mee met de coalitie van liberalen, socialisten, ecologisten en communisten.