Persberichten
donderdag, 03 sep 2020

Europees Parlement: gezamenlijke resolutie van PVV, FvD en VB tegen censuur op Zwarte Piet

Woensdag diende Europees Parlementslid Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) een resolutie in die de groeiende censuur tegenover Zwarte Piet aan de kaak stelt. Vandendriessche vond hiervoor steun bij de Nederlandse collega’s van de Partij Voor de Vrijheid (PVV) en Forum voor Democratie (FvD).

De cultuurstrijd manifesteert zich ook op commercieel vlak, zo bleek recent. Onlangs namen Facebook, Bol.com, Coolblue en Amazon de beslissing om de traditionele Zwarte Piet te verbannen van hun platforms. Concreet betekent dit dat respectievelijk afbeeldingen en producten waarin de zwartgekleurde trouwe helper van Sinterklaas in voorkomt niet meer worden weergegeven of aangeboden.

Multinationals als Bol.com doen aan politiek, zegt Vlaams Belang na ban van Zwarte Piet

“Deze multinationals doen bewust aan politiek. Het Vlaams Belang kan niet aanvaarden dat zij onze tradities zomaar overboord gooien”, aldus Vandendriessche. “Vandaar dat we ook actie ondernemen.” Vandendriessche diende dan ook een resolutie in die de censuur op Zwarte Piet krachtig veroordeelt.

Volgens Vandendriessche is de ban van Zwarte Piet totaal bij de haren gegrepen en kadert die in de links-Amerikaanse ‘woke-cultuur’ die momenteel aan invloed wint bij grote bedrijven en academici. “Zwarte Piet staat op de lijst van het Vlaams immaterieel erfgoed en zowel Unia als de Nederlandse rechter oordeelden dat dit onschuldig kinderfeest geen discriminatie of racisme inhoudt.” 

Samen met de Europese Parlementsleden van Forum voor Democratie (FvD) en de Partij Voor de Vrijheid (PVV) diende het Vlaams Belang daarom woensdag een resolutie in die de bedrijven in kwestie oproept de ban op te heffen en nogmaals krachtdadig stelt dat Zwarte Piet helemaal geen racisme is.“Ook in het Europees Parlement komt het Vlaams Belang op voor de bescherming van onze manier van leven”, concludeert Vandendriessche.