Nieuws
woensdag, 28 jul 2021

“Evenementensector heeft recht op duidelijkheid”

Het Vlaams Belang wil een duidelijke juridische regeling voor een heropstart van de door de coronacrisis zo zwaar getroffen evenementensector. “Een veilige heropstart is de beste relancemaatregel voor deze sector met 80.000 werknemers en zelfstandigen”, zegt Kamerlid Hans Verreyt (Vlaams Belang). “En daarvoor zijn Koninklijke en Ministeriële besluiten nodig, geen goedkope aankondigingen en al zeker geen valse hoop.”

Gisteren verklaarde eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) in een interview aan de radiozender Studio Brussel dat er in het najaar weer grote indoorevents mogelijk zullen zijn. “En dat nauwelijks enkele dagen na het Pukkelpop-debacle”, aldus Verreyt. “Toen organisator Chokri Mahassine eerder aankondigde dat dit festival op volle capaciteit zou draaien, werd hij ten volle gesteund door enkele politici, onder wie eerste minister De Croo en de voltallige Vlaamse regering. Het mag dus niet verwonderlijk heten dat de sector uiterst negatief reageerde op weer eens een vage belofte.”

“De evenementensector kreeg nooit een garantie op een heropstart. Alleen maar losse aankondigingen”

Het Vlaams Belang wijst erop dat op het ogenblik dat De Croo zijn hoera-boodschappen brengt, de experten zich nog steeds in de media verdringen om ieder perspectief verder en verder uit te stellen. “De zomer van de vrijheid is in het water gevallen. De herfst mag ook al niet meer en binnenkort krijgen we wellicht de oproepen om ‘Kerstmis te redden’ weer te horen”, vervolgt Verreyt. “De evenementensector verdient veel beter. Het talent en de passie van de vele duizenden freelancers en zelfstandigen is alom bekend. Dit land is niet enkel de thuisbasis van de beste festivals en events, maar we herbergen ook wereldspelers in die sector.”

“Wil men in dit land in het najaar nog een groot evenement organiseren, dan zijn nu dringend beslissingen nodig”, besluit Verreyt. “Aan nog meer vage onzin en loze beloftes van De Croo heeft niemand enige boodschap. Het is alleen een extra slag in het gezicht van de reeds zo zwaar getroffen sector.”