Nieuws
maandag, 30 apr 2018

Feest van de Naties

Op 1 mei, de Dag van de Arbeid, zal het Vlaams Belang niet alleen in Antwerpen actie voeren. Een delegatie van de partij zal ook te gast zijn in Frankrijk op het ‘Fête des Nations’ (Feest van de Naties) van de Europese partij ‘Beweging voor een Europa van Naties en Vrijheid’ (BENV).

Sinds december 2017 is ons Europees parlementslid Gerolf Annemans voorzitter van die Europese partij, die naast het Vlaams Belang ook partijen als Front National (Frankrijk), FPÖ (Oostenrijk), Lega (Italië), SPD (Tsjechië) en anderen verenigt.

Onze Europese partij is de enige verzetskracht tegen de EU-pletwals van Juncker en co, tegen het laksisme van Macron en tegen de immigratie-obsessie van Merkel. De BENV is de enige garantie op een vrijwillige samenwerking tussen vrije natiestaten.

Het Fête des Nations zal op 1 mei ook in het teken van de sociale strijd staan. Op een volksfeest en naar alle verwachtingen enthousiaste meeting zal Gerolf Annemans het podium in Nice delen met gastvrouw Marine Le Pen en andere vertegenwoordigers van de Europese partners. Hij zal het hebben over de sociale pijler van de EU die hij - in tegenstelling tot het enthousiasme van Marianne Thyssen - een gevaar acht voor het solidariteitssysteem van onze sociale zekerheid.