Nieuws
woensdag, 04 okt 2023

Geen werk maar wel feestjes in de Senaat

Foto: iStock. Geen werk maar wel feestjes in de Senaat

Bij de feestelijke heropening van het ‘werkjaar’ van de Senaat herhaalt het Vlaams Belang haar eis tot afschaffing van deze nutteloze en geldverslindende instelling. “Verscheidene andere partijen zeggen daar steeds opnieuw ook voor te zijn”, zegt fractievoorzitter in de Senaat Guy D’Haeseleer. “Maar ze voegen de daad nooit bij het woord. Integendeel, ze organiseren zelfs een feest op het voortbestaan van deze waanzin.”

‘Kom dit jaar samen met ons de opening van het nieuwe jaar vieren. We kijken ernaar uit u te verwelkomen om bij te praten over het werk en alle andere dingen die u na aan het hart liggen.’ Zo luidt de uitnodiging van Senaatsvoorzitter Stephanie D'Hose (Open Vld) aan de 60 Senatoren met hun medewerkers en aan de 400 personeelsleden van de Senaat. “Het vindt plaats in de Salons en op de binnenkoer komen enkele foodtrucks en een drankenbuffet te staan”, aldus D’Haeseleer. “Men moet tenslotte toch iets doen met de dotatie van de Senaat, die dit jaar van 35 miljoen euro naar 41 miljoen steeg.”

“Voor 41 miljoen euro krijgt de belastingbetaler niets in de plaats”

“Er wordt door de Senaat hooguit één wetje per jaar geproduceerd, en een controlerende taak heeft die instelling al lang niet meer”, vervolgt D’haeseleer. “Voor die 41 miljoen euro krijgt de belastingbetaler niets in de plaats.” Het Vlaams Belang roept al jaren op om de Senaat eindelijk af te schaffen.

“Twee jaar geleden toeterde D’Hose, net zoals haar partijgenoot Egbert Lachaert, al dat ze de Senaat wou afschaffen, maar uiteindelijk houdt men vast aan de postjes en komt daar niets van terecht”, merkt D’Haeseleer tot slot op. “De traditionele partijen doen er alles aan om dat peperdure en nutteloze onding te behouden. Enkel een stem op het Vlaams Belang kan hierin verandering brengen. Op een andere manier raken we van deze bende werkloze feestvierders niet verlost.”