Nieuws
woensdag, 11 jan 2023

Geesten rijpen over inzet leger tegen drugsoorlog: Vlaams Belang start petitie

Ook de N-VA vindt nu dat het leger ingezet moet worden tegen het drugsgeweld dat Antwerpen teistert. Iets waar het Vlaams Belang al veel langer voor pleit. “Het is jammer dat er eerst een onschuldig kind moest sterven, vooraleer de partij van Bart De Wever ook tot dit inzicht komt”, zegt Vlaams Parlementslid en Antwerps gemeenteraadslid Filip Dewinter. “Wij pleiten hier met Operatie Hades al geruime tijd voor en hebben hiervoor een petitie gestart. Laten we hopen dat het momentum er nu wel is om de strijd tegen de drugsmaffia op te voeren.”

Het drugsgeweld dat Antwerpen al geruime tijd teistert, bereikte afgelopen maandag een triest dieptepunt. Bij een beschieting van een woning in Merksem werd een meisje van elf jaar dodelijk getroffen door een kogel. De familie van het dodelijk slachtoffer is gelinkt aan het drugsmilieu, waardoor de vrees bestaat voor een verdere escalatie. Het Vlaams Belang pleitte er dinsdag voor om de Nationale Veiligheidsraad bijeen te roepen. Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever trad de partij hier later in bij. Samen met Antwerps havenschepen Annick de Ridder (eveneens N-VA) pleit hij er voor om de hulp van het leger in te roepen voor de beveiliging van de haven.

Vlaams Belang pleit al langer voor inzet leger tegen drugsmaffia

“Het is jammer dat er eerst een onschuldig kind moest sterven, vooraleer de partij van De Wever tot dit inzicht komt”, zegt Dewinter. “Wij pleiten er met Operatie Hades al geruime tijd voor om de hulp van het leger in te roepen. Er hebben het afgelopen jaar in Antwerpen wekelijks meerdere drugsaanslagen plaatsgevonden en toen hebben we de N-VA dit nooit horen zeggen.”

Het Vlaams Belang is benieuwd wat de federale regering nu zal beslissen. “Met de minister van Justitie in een safehouse zou de strijd tegen de drugsmaffia een absolute prioriteit moeten zijn voor hen”, aldus Dewinter. “Laten we hopen dat het momentum er nu wel is om die op te voeren. Wij hebben alvast een petitie gestart om zo extra druk te zetten.”