Nieuws
zaterdag, 11 mrt 2023

Internationale dag voor slachtoffers van terrorisme: “waakzaam blijven”

Foto: iStock. Internationale dag voor slachtoffers van terrorisme: “waakzaam blijven”

Vandaag is de internationale dag voor de slachtoffers van terrorisme. Precies zestien jaar geleden vond één van de zwaarste aanslagen in Europa ooit plaats in Madrid. Ook ons land bleef helaas niet gespaard van islamistische terreur, het voorbije decennium vielen in dit land bij tien aanslagen 43 doden en 350 gewonden”, zegt Kamerlid Ortwin Depoortere. “We moeten absoluut waakzaam blijven.

“De islamisering van onze samenleving heeft ervoor gezorgd dat we na driekwart eeuw opnieuw in een oorlogssituatie zijn terechtgekomen”, aldus Depoortere. “Jihadistisch tuig dat vindt dat de islamisering zich nog niet snel genoeg doorzet, grijpt naar terreur als een strategie om een en ander nog meer te bespoedigen.”

“Islamterrorisme moet met wortel en tak worden uitgeroeid”

Het Vlaams Belang ergert er zich enorm aan dat degenen die de gruweldaden aanrichtten vaak al gekend waren bij de veiligheidsdiensten. “Dit toont aan dat de overheid en de inlichtingendiensten zich prioritair moeten richten op de strijd tegen moslimterreur”, aldus Depoortere. “En de machthebbers dienen hun taboes te laten varen. Na elke aanslag haast men zich om medeleven te betuigen en de daders, uiteraard steeds alleenhandelende en verwarde personen, te veroordelen, om vervolgens gewoon over te gaan tot de orde van de dag. De problemen worden nooit bij de wortel aangepakt. Ze worden zelfs niet bij naam genoemd.”

“Om islamterrorisme daadwerkelijk met wortel en tak uit te roeien, moet vooreerst de voedingsbodem ervan, de islam, financieel worden drooggelegd”, besluit Depoortere. “Nu slagen jihadistische organisaties er veel te eenvoudig in om mensen te overtuigen aanslagen te plegen. En er mag geen sprake meer van zijn dat gekende extremisten en jihadisten nog zomaar vrij kunnen rondlopen.”