Nieuws
dinsdag, 22 nov 2022

Islamitische apartheid geen probleem voor Vlaamse regering

Foto: iStock. Islamitische apartheid geen probleem voor Vlaamse regering

Reeds in oktober voelde Vlaams Parlementslid Sam Van Rooy minister van Inburgering Somers aan de tand over aparte zwemuren voor islamitische mannen en vrouwen. Ook stelde hij hierover vragen aan de minister van Sport, Ben Weyts (N-VA). Uit diens antwoorden blijkt nu dat de Vlaamse regering geen enkel zicht heeft op de omvang van de problematiek. Dit is tekenend voor het Vlaamse beleid”, zegt Van Rooy: “Het is niet te vatten dat de Vlaamse regering deze islamiseringsproblematiek niet eens monitort, laat staan dat ze dit probleem zou aanpakken.”

In oktober raakte bekend dat de vzw achter de niet-erkende Al Furqan-moskee in Lommel in samenwerking met het Cultureel Centrum Lommel haar leden een ‘zwembadabonnement’ aanbiedt. De vzw huurt hiervoor het stedelijk zwembad twee keer per maand af zodat enkel mannen en kinderen er kunnen komen zwemmen: vrouwen niet toegelaten. Dit deed stof opwaaien. In het Vlaams Parlement ondervroeg het Vlaams Belang zowel minister van Inburgering Bart Somers (Open Vld) als minister van Sport Ben Weyts (N-VA) over deze islamiseringskwestie. Uit het antwoord van Weyts blijkt nu dat de regering niet eens een zicht heeft op de ware omvang van de problematiek. 

“Schandalig dat de Vlaamse regering deze islamitische apartheid toelaat en niet eens nagaat hoe groot dit islamiseringsprobleem ondertussen is geworden”

“Niet alleen blijft deze islamitische apartheid dus onbestraft, de Vlaamse regering geeft ook met droge ogen aan dat ze er gewoonweg niet in is geïnteresseerd”, zegt Van Rooy. “De Vlaamse regering laat in onze zwembaden de islamitische apartheid, zowel die van moslims versus niet-moslims als die van mannen versus vrouwen, de facto woekeren. De Vlaamse regering laat onze zwembaden islamiseren.”

Het Vlaams Belang hekelt de houding van de N-VA. “Of het nu op lokaal of op Vlaams niveau is, samen met traditionele partijen slaagt de N-VA er helaas niet in om de islamisering van onze samenleving tegen te houden, laat staan terug te draaien”, besluit Van Rooy. “Nadat in Lommel de lokale coalitie van cd&v en N-VA plat op de buik is gegaan voor de vrouwonvriendelijke apartheidseisen van de moskee en de vrouwenonderdrukkende islamitische ideologie, doet deze Vlaamse N-VA-regering nu feitelijk hetzelfde door dit probleem niet bloot te leggen, laat staan aan te pakken.” Of hoe álle overheden in dit land de islamisering onder de mat vegen en onder de radar laten voortwoekeren.