vrijdag, 02 dec 2022

Links laat ware ondemocratische aard zien tijdens lezing Filip Dewinter in Gent

Links laat ware ondemocratische aard zien tijdens lezing Filip Dewinter in Gent

De lezing over Omvolking’, het nieuwste boek van Vlaams Parlementslid Filip Dewinter, aan de UGent is gisterenavond ontsierd geweest door gewelddadig protest van linkse activisten. “Hiermee hebben de linkse activisten niet alleen hun ondemocratische aard nog maar eens laten zien, maar ook hun voorliefde voor fascistische praktijken”, aldus Dewinter. De kracht van het vrije woord heeft het echter gehaald op het geweld van links. Ik ben tevreden en bedank de rector dat hij niet gezwicht is voor intimidatie en geweld.

Vlaams Parlementslid Filip Dewinter hield gisteren een lezing over omvolking aan de Gentse universiteit. Op uitnodiging van de studentenvereniging KVHV kwam hij er zijn meest recente boek, dat dit onderwerp behandelt, voorstellen.

Nadat linkse activisten eerdere lezingen in Leuven en Antwerpen verstoorden, was er ook in Gent al weken tumult over de boekvoorstelling. Verschillende linkse verenigingen en academici riepen op om die te verhinderen en uit ‘veiligheidsoverwegingen’ verplaatste de UGent de locatie ervan. Eerder op de avond vond er al een linkse manifestatie plaats waarbij de politie negen relschoppers arresteerde. Eén van hen was al gekend bij het gerecht als Syriëstrijder volgens politiebronnen. De lezing kon uiteindelijk doorgaan, maar ging van start met een half uur vertraging nadat linkse activisten de aanwezige delegatie van de Vlaams Belang Jongeren (VBJ) aanvielen bij de ingang van de universiteit en hen overgoten met bier en yoghurt. Ook Vlaams Parlementslid en VBJ-voorzitter Filip Brusselmans was één van de slachtoffers.

“Links doet credo Gentse universiteit ‘Durf denken’ oneer aan”

“Bij deze lezing bleef ik gelukkig ongedeerd, maar helaas waren het onze jongeren nu die het slachtoffer werden van links geweld”, zegt Dewinter. “Het deed mij terugdenken aan mijn eigen tijd als jongerenvoorzitter toen dit soort agressie jammer genoeg schering en inslag was. Wij laten ons echter niet de mond snoeren.”

De aanwezige geïnteresseerden werden aanvankelijk de toegang verhinderd door activisten van Antifa, die ook tijdens de lezing luidruchtig aanwezig bleven in de zaal en die probeerden te verstoren. “Met hun gewelddadig verzet hebben de linkse activisten niet alleen hun ondemocratische aard nog maar eens laten zien, maar ook hun voorliefde voor fascistische praktijken”, aldus Dewinter. “De kracht van het vrije woord heeft het echter gehaald op het geweld van links. Ik ben tevreden en bedank de rector dat hij niet gezwicht is voor intimidatie en geweld. De linkse activisten hebben wel het credo van de Gentse universiteit, ‘Durf denken’, oneer aangedaan.”