Persberichten
zaterdag, 08 dec 2018

Massale persbelangstelling op spoedmeeting tegen Marrakesh-pact

"Iedereen vindt de crisis in Sub-Saharaans Afrika en Centraal-Amerika een menselijke tragedie. Maar we moeten samenwerken om het probleem op te lossen in de landen waar het zich stelt. De werkende mensen in Europa en de VS mogen de economische en politieke problemen van Afrika niet op hun schouders torsen." Dat zei de Steve Bannon, de voormalige adviseur van het Witte Huis, op een druk bijgewoonde meeting van de ‘Beweging voor een Europa van Naties en Vrijheid’ tegen het Marrakesh-immigratiepact in het Vlaams Parlement.

Steve Bannon: “Het is genoeg

In een gedreven toespraak benadrukte Steve Bannon het belang van internationale samenwerking, maar dan wel in de landen van herkomst van migranten. “We moeten samenwerken in de landen waar het probleem zich stelt”, aldus Bannon. “De oplossing voor de problemen ligt niet op de schouders van werkmensen in Italië, België, de VS of Oostenrijk. Eindelijk hebben we leiders als Salvini, Le Pen, Trump die daartegenin gaan en zeggen dat het genoeg is.

Daarnaast is het pact volgens Bannon een inbreuk op de soevereiniteit. “De bescherming van onze eigen grenzen en de soevereniteit van staten is van cruciaal belang”, stelde hij. “Mensen die stellen dat dit pact weinig voorstelt en niet bindend is: dat is nonsens. Gelukkig zien we in landen als de VS, Oostenrijk, Italië, enzoverder een sterke afwijzing van dit pact en een versterking van de eigen staat.

“Wie gaat dat betalen?”

Eregast Marine Le Pen richtte eveneens haar pijlen op het nefaste immigratiebeleid. Ze waarschuwde voor de nefaste gevolgen die het VN-pact zal hebben in de aankomstlanden. “Dit pact met de duivel zet de poorten van Europa open en er zal een grote demografische verandering plaatsvinden. Dit capitulatiepact geeft iedereen het recht op migratie en zal tot grote chaos leiden. Onze landen zullen overrompeld worden. En wie gaat dat betalen? Uiteindelijk zal de belastingbetaler daarvoor mogen opdraaien.” klonk het.

Rode loper

In zijn slottoespraak kwam Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken terug op de “woelige week” in de Belgische politiek. Hij roept de N-VA op om haar woorden om te zetten in daden en de stekker uit de regering te trekken. “N-VA had het over een aantal rode lijnen. Premier Michel heeft intussen al zoveel rode lijnen overschreden dat het meer begint te lijken op een rode loper richting Marrakesh”, aldus Van Grieken.