Nieuws
dinsdag, 11 okt 2022

“Misdaad tiert welig in het Zuid-Afrika van het corrupte ANC”

Uit het recentste verslag van de ‘Global Organized Crime Index’ blijkt dat Zuid-Afrika koploper is in zuidelijk Afrika wat georganiseerde misdaad betreft. Ze komen op de vijfde plaats in het hele continent en op de 19de in de wereldranking. Jaarlijks loopt het aantal moorden er op tot 20.000”, zegt federaal Kamerlid Ellen Samyn. “De machteloosheid van de linkse, corrupte ANC-overheid ligt aan de basis van deze zorgwekkende misdaadgolf.”

In Zuid-Afrika zouden die criminele netwerken actief zijn in ten minste 15 sectoren, aldus het Global Initiative Against Transnational Organized Crime. “Het gaat vooral om smokkel, diefstal, afpersing van ondernemers, ontvoeringen, moord, mensenhandel, drugcriminaliteit en wildstropen“, aldus Samyn. “De oorzaken zijn een falend veiligheidsapparaat, met name de corrupte politie en een incompetente legertop. Ook bezuinigingen op materieel en brandstof leiden tot een zwakke krijgsmacht, die niet kan ingrijpen.”

“De misdaadcijfers pieken in Zuid-Afrika, maar Lahbib sluit de ogen”

Vlaams Belang hekelt ook de hypocriete houding van de Belgische regering. “Paars-groen zwaait vaak met een belerend vingertje wanneer het gaat over het mensenrechtenbeleid van andere landen”, vervolgt Samyn, “maar minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) vond het niet nodig om in haar beleidsbrief ook maar met één woord te reppen over Zuid-Afrika.”

“We zien nochtans dat de regenboognatie onder de linkse ANC-regering vervelt tot een ‘failed state’ om u tegen te zeggen”, merkt Samyn tot slot op. “Het Vlaams Belang eist sinds jaar en dag expliciete aandacht voor de gruwelijke anti-blankeplaasmoorde’, maar Lahbib vindt dat fenomeen geen vermelding waard. Mensenrechten kunnen volgens paars-groen in linkse landen niet geschonden worden.”