Nieuws
zondag, 17 mrt 2024

Nieuwe Vlaams-nationale regering moet front vormen voor Vlaamse eisen 

Vlaams fractieleider Chris Janssens heeft de inzet van de volgende verkiezingen nog eens duidelijk gemaakt. “Wij willen de grootste worden om zo een Vlaams-nationale regering op poten zetten in Vlaanderen”, aldus Janssens. “Voor ons is het Vlaamse niveau prioritair. En met Vlaams-nationale frontvorming kunnen we dan naar het federale niveau trekken om daar onze eisen op tafel te leggen.”

Bij een ontbijtgesprek in de Ochtend op Radio 1 heeft Vlaams fractieleider Chris Janssens uitleg gegeven over de staat van het land. Volgens hem is België een ‘land in crisis’ en hij bracht hier net een boek over uit met dezelfde titel. Alle problemen waarmee we geconfronteerd worden zoals de ongecontroleerde massamigratie, de buitensporige overheidsschuld, hoge belastingen en lage pensioenen zijn volgens hem gevolgen van verkeerde politieke keuzes uit het verleden. Voor elk probleem in dit land waar geen oplossing voor gevonden wordt, is er een communautaire oorzaak doordat Vlamingen en Walen het over zowat alles oneens zijn en er geen coherent beleid meer mogelijk is. Een breuk met het verleden maken, wordt de inzet van de verkiezingen.

"We willen bij de verkiezingen de grootste worden”, zegt Janssens. “Alle concepten, met alle andere partijen zijn al geprobeerd. Het is dus tijd voor een ander beleid en dat kan enkel met het Vlaams Belang zodat we Vlaanderen in een andere plooi kunnen leggen.”

“Tijd om duidelijk te maken wie er de baas is in Vlaanderen"

Voor het Vlaams Belang is het Vlaamse niveau prioritair. “Wij willen een Vlaams-nationale regering op poten zetten in Vlaanderen”, aldus Janssens. “Die moet erop toezien dat sociale woningen naar onze mensen gaan, het integratiebeleid strenger wordt en de linkse subsidie-industrie rond integratie op de schop gaat.”

Die Vlaams-nationale regering moet dan dienen als front. “Hiermee kunnen we dan naar het federale niveau trekken om daar onze eisen op tafel te leggen”, besluit Janssens. “De Vlaamse democratie mag niet ondergeschikt zijn aan de Waalse dictaten. Het is tijd om duidelijk te maken wie er de baas is in Vlaanderen."