Persberichten
vrijdag, 30 okt 2020

Nu zelfs Zwarte Piet-cartoons weggehaald op Instagram

Het Vlaams Belang wijst opnieuw tech-gigant Facebook terecht, dat ook Instagram beheert. Dit nadat Europarlementslid Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) alweer werd gecensureerd omwille van het plaatsen van een cartoon van Zwarte Piet. Eerder werd al duidelijk dat Facebook geen foto’s van Zwarte Piet zou tolereren omwille van een doorgeslagen politiek correcte mentaliteit die heerst bij bedrijven onder (extreem)linkse druk. “Niet alleen Erdogan blijkt vandaag een probleem te hebben met cartoons.”

Instagram verwijderde eerder deze week een cartoon die werd geplaatst op het Instagramkanaal van Vandendriessche. De cartoon had de boodschap ‘Black Pete Matters’, maar werd verwijderd wegens “haatdragend taalgebruik of haatdragende symbolen”, aldus Instagram.

Vandendriessche na nieuwe censuur tegen Zwarte Piet: “Ze gaan niet stoppen tot gans onze cultuur stuk is gemaakt”

“Niet alleen Erdogan heeft dus een probleem met cartoons, maar ook Instagram en Facebook blijken de censuurkaart te trekken”, zo liet Vandendriessche eerder al weten via SCEPTR. Deze bedrijven bedreigen meer en meer “de vrijheid en de grondrechten van burgers. ‘Big Tech’-bedrijven als Facebook en Google moeten opgebroken worden en zullen zich door politieke initiatieven of langs juridische weg moeten schikken naar onze grondwet.”

Eerder deze week werd ook duidelijk dat Uitgeverij Clavis 7.000 boeken met Zwarte Piet zou vernietigen en dat Google nu zelfs advertenties zou verbieden op websites als ze de Roetveegpiet zouden laten figuren. Dat is ironisch, want de Roetveegpiet kwam er net als vervanging van de klassieke Zwarte Piet om de radicaal-linkse druk tegemoet te komen. “Het is duidelijk dat ‘appeasement’ niet werkt. De cultuurmarxisten gaan niet stoppen tot onze gehele cultuur is vernietigd: Dat is ook hun uiteindelijke doel.”