Nieuws
donderdag, 12 mei 2022

Ontslag Wouter Beke: “kroniek van een aangekondigd ontslag”

Voor het Vlaams Belang komt het ontslag van minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke (cd&v) niet als een verrassing. “Zijn ontslag werd al meermaals gevraagd door de oppositie, ook door onze fractie. Eerst wegens het mismanagement van de coronacrisis in de rusthuizen, nadien ook wegens het manifest falen in de controle op kinderopvang waarbij zelfs crèches waar de veiligheid van kinderen niet gegarandeerd was open konden blijven. Beke liep in tal van dossiers voortdurend achter de feiten aan, met alle gevolgen van dien”, zegt Stefaan Sintobin, voorzitter van de commissie Welzijn in het Vlaams Parlement. Op dit moment loopt er overigens nog een onderzoekscommissie over de falende controle op de kinderopvang.

“Het is eigenlijk de kroniek van een aangekondigd ontslag", voegt Vlaams Belang-fractievoorzitter Chris Janssens eraan toe. "Wat inzake het functioneren van Wouter Beke het meest opvalt is niet zijn ontslag nu, maar wel dat hij zo lang werd gehandhaafd door de Vlaamse meerderheid en al die tijd gesteund werd door minister-president Jan Jambon (N-VA). Opvallend is dat Beke niet moest vertrekken wegens het manifeste en duidelijke falen van zijn beleid, maar wel in het kader van een operatie ‘propere lei’ bij de cd&v ingevolge de nefaste peilingen. Dit zegt allicht meer over het Vlaamse politieke establishment dan het ontslag van Beke zelf.”

Het Vlaams Belang wenst zijn opvolg(st)er veel daadkracht om de vele problemen die zich inzake Welzijn stellen nu eindelijk wel eens aan te pakken. De partij kondigt aan ook de volgende jaren een constructieve oppositie te blijven voeren in het belang van het welzijn en de volksgezondheid van de Vlamingen.