Nieuws
vrijdag, 22 mrt 2024

Ook in nieuwe peiling Vlaams Belang afgetekend de grootste

Foto: Vlaams Belang. Ook in nieuwe peiling Vlaams Belang afgetekend de grootste

Het Vlaams Belang haalt in een nieuwe peiling van Het Laatste Nieuws en VTM 27,4 procent, en laat daarmee de dichtste concurrent, de N-VA, 7 procent achter zich. “Deze peiling bevestigt de tendensen die zich al veel langer aftekenen”, zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom van Grieken. “En die tonen aan dat de Vlaming op 9 juni echt voor verandering kan zorgen.” 

De voorzitter vindt het de logica zelve dat de Vivaldi-partijen in de peiling voor hun collectieve wanprestatie afgestraft worden. “Ze hebben jarenlang op arrogante wijze de neus opgehaald voor de echte problemen van de Vlamingen. Ik heb het dan in de eerste plaats over de massamigratie, de dalende koopkracht en het gebrek aan politieke inspraak”, aldus Van Grieken. “Gelet op hun non-beleid en hun openlijke ruzies worden partijen als Open Vld (8,3 procent) en Groen (7,8 procent) in de peiling eigenlijk nog heel goed bedeeld.”   

“Dit geeft de Vlamingen hoop op eindelijk een ander en beter beleid”

Maar voor Van Grieken is vooral het eigen resultaat in deze peiling van belang. “27,4 procent is vanzelfsprekend een bijzonder hoge score en een hartverwarmend resultaat”, stelt de voorzitter. “Het geeft de Vlamingen hoop op eindelijk een ander en beter beleid. Maar alvorens we hen dit kunnen geven, wachten ons nog enkele zware maanden, de zware laatste loodjes. Tot 9 juni zullen we onophoudelijk, vol overtuiging en in alle nuchterheid, aan de weg naar een ander beleid blijven timmeren. En wees gerust, goede peilingen zullen ons daarbij alleszins niet afleiden.”