Nieuws
woensdag, 29 jun 2022

Pedohandleiding circuleert online: “Opsporen en hard aanpakken”

Het Vlaams Belang wil dat er hard wordt opgetreden tegen pedoseksuelen die elkaar helpen via het internet om hun immorele perversiteiten te plegen. Uit onderzoek van Het Laatste Nieuws blijkt dat ook in België pedoseksuelen ‘handleidingen’ delen en downloaden. “Het is nu zaak om eigenaars van zo'n 'pedohandleiding' op te sporen. En eens opgespoord, moeten schuldigen hard aangepakt worden met heldere straffen. Chemische castratie mag tevens niet langer een taboe zijn voor dit soort zedenmisdadigers.”

“Welcome to The Pedophiles Handbook”. Dat is de eerste zin van een bijna 1.000 pagina’s tellende gids vol tips en trucjes om als pedoseksueel roofdier te opereren. “Het boek is geschreven voor kindermisbruikers, door kindermisbruikers”, schrijft Het Laatste Nieuws. In het boek staat er hoe je kinderen kan benaderen en misbruiken zonder sporen na te laten. En het ergst van allemaal: de strafbaarheid van het bezit van zo’n handboek blijkt dubbelzinnig.

“Chemische castratie voor pedoseksuelen moet mogelijk worden”

“Daar moet verandering en verheldering in komen”, reageert Kamerlid Katleen Bury. “Nu is het zo dat omdat er in de boeken zelf geen kinderpornografisch materiaal staat, er een ambigue situatie bestaat. De wetgeving moet dan ook aangepast worden zodat het bezit en de verdeling van zelfs de meest ‘subtiele’ teksten en afbeeldingen die aanzetten tot of helpen met kindermisbruik, kunnen bestraft worden.”

Te vaak worden veroordeelde pedoseksuelen terug losgelaten in de maatschappij, waardoor ze opnieuw kunnen toeslaan. Concreet moet chemische castratie kunnen opgelegd worden als deel van een straf. Zo wordt het libido van pedoseksuelen grotendeels uitgeschakeld en kan recidive beperkt worden. Verder moeten pedoseksuelen zowel tijdens als na hun gevangenschap verplicht therapeutisch behandeld worden. Wie deze chemische castratie of behandeling weigert, moet het perspectief van vrijlating verliezen. Tot slot moet de rechter in de mogelijkheid gesteld worden om gevaarlijke seksuele delinquenten levenslang ter beschikking te stellen van de strafuitvoeringsrechtbank.”