Nieuws
donderdag, 06 jan 2022

Protest in Ieper tegen komst 90 asielzoekers

Het Vlaams Belang heeft actie gevoerd naar aanleiding van de komst van 90 asielzoekers naar een jeugdhotel in het centrum van Ieper. “In dit land hebben we al een zeer uitgebreid en royaal asielopvangsysteem”, zegt Kamerlid Wouter Vermeersch. “Het probleem is niet dat er te weinig asielcentra of opvangplaatsen zijn, maar te veel asielzoekers.”

“Met asielcentra in Koksijde, Lombardsijde, Brugge, Sijsele, Wingene, Menen en Poelkapelle is de provincie West-Vlaanderen al ruim bedeeld”, merkt Vermeersch op. “Bovendien mogen we niet uit het oog verliezen dat West-Vlaanderen opnieuw geconfronteerd wordt met een toename van het aantal transmigranten en illegalen.”

“De regering moet geen werk maken van meer opvangplaatsen in West-Vlaanderen, maar van een gesloten terugkeercentrum voor alle afgewezen illegalen”

Het Vlaams Belang is ook niet te spreken over het gebrek aan communicatie, inspraak of overleg wat de komst van de 90 asielzoekers in het centrum van Ieper betreft. “De omwonenden kregen bij wijze van kerstgeschenk op kerstavond een brief over de komst van de asielzoekers, op 5 januari, in de bus. Op die manier wou men de Ieperlingen voor een voldongen feit plaatsen en elk verzet vermijden”, vervolgt Vermeersch. “Men beseft tenslotte heel goed dat er geen enkel draagvlak voor dergelijke beslissingen bestaat, dus is dat de bedenkelijke handelswijze op iedere plaats waar staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) zijn asielcentra dropt.”

“Het Vlaams Belang zal zich evenwel blijven verzetten tegen de huidige wildgroei aan asielcentra zoals we die onder paars-groen beleven. De partij startte eind vorig jaar een heuse verzetstour”, besluit Vermeersch. “Het is onaanvaardbaar dat in tijden waarin dat vele mensen hun energiefactuur amper nog kunnen betalen, deze regering vele miljoenen euro’s blijft pompen in de massamigratie. En, zoals in Ieper, in de uitbouw van vakantie- en hotelfaciliteiten voor asielzoekers.”