Persberichten
vrijdag, 26 feb 2021

“Stop avondklok”: VBJ betoogt bij aanvang Overlegcomité

Vorige week woensdag lanceerden de Vlaams Belang Jongeren (VBJ), de jongerenafdeling van het Vlaams Belang, een digitale petitie tegen de avondklok. Met bijzonder veel succes. “Op tien dagen tijd hebben meer dan 13.000 Vlamingen deze petitie getekend”, aldus Vlaams Parlementslid en VBJ-voorzitter Filip Brusselmans (Vlaams Belang). “En de actie kan daarnaast rekenen op honderden positieve reacties. In het verlengde van de petitie protesteerde een VBJ-delegatie vandaag, geheel coronaproof, bij aanvang van het Overlegcomité.

“Het is duidelijk dat het voor veel Vlamingen genoeg is geweest en dat ze de huidige situatie grondig beu zijn”, aldus Brusselmans. “Met de avondklok beknot de overheid ingrijpend onze rechten en vrijheden, en het is onaanvaardbaar dat ze daarbij volledig de Grondwet negeert.” Daarnaast is het voor de Vlaams Belang Jongeren duidelijk dat de avondklok haar doel mist. “Er bestaan meer geschikte maatregelen, zoals bijvoorbeeld het samenscholingsverbod.”

“We willen ons ongenoegen tegen de avondklok niet enkel uiten via sociale media, maar doen dit nu ook onder de neus van de beleidsmakers”

“Met een actie bij de aanvang van het Overlegcomité voegden we als VBJ de daad bij het woord”, besluit Brusselmans. “Op deze manier tonen we aan dat we niet bij de pakken blijven zitten en als het moet overgaan tot actie.” De petitie van de Vlaams Belang Jongeren kan nog steeds getekend worden op www.stopdeavondklok.be.