Nieuws
woensdag, 28 sep 2022

Tankbeurten in België duurder door paars-groene gemakzucht

Het Vlaams Belang vindt het ongehoord dat de accijnzen op benzine stijgen. “Sinds 28 september betalen we in dit land weer meer belastingen op benzine”, zegt volksvertegenwoordiger Wouter Vermeersch. “Wie niet in het buitenland kan gaan tanken, draait op voor het non-beleid van paars-groen.”

“In Frankrijk werd voor de zomer beslist tot een korting van 30 cent, en daarnaast is de Franse regering ook aan tafel gaan zitten met de brandstofproducenten”, aldus Vermeersch. “Op die manier werd van Total een extra korting bedongen van nog eens 20 cent. Samen dus 50 cent per liter. En dat terwijl de politici in België deze zomer gewoon op vakantie zijn vertrokken.”

“Naast de Franse heeft ook de Duitse regering de accijnzen aan de pomp verlaagd tot het Europees minimum”, stelt Vermeersch vast. “Vandaag zien we het resultaat. Er staan ellenlange rijen Vlamingen aan te schuiven bij de tankstations in de buurlanden. En er wordt door onze landgenoten niet enkel naar het buitenland getrokken om te tanken, maar ook om te winkelen. In pakweg Frankrijk is een winkelkar 50 euro goedkoper dan in dit land.”

“Het Vlaams Belang wil de accijnzen verlagen tot het Europees minimum, en daarnaast moet volgens ons de federale regering op tafel kloppen bij de brandstofproducenten. Er moet een gelijkaardige bijkomende korting als in Frankrijk kunnen worden bedongen”, besluit Vermeersch. “Het houdt geen steek dat Total wel 20 cent extra korting kan geven in Frankrijk, maar niet in dit land. Het verschil in kostprijs aan de pomp is enkel te wijten aan de gemakzucht van de Belgische politici.”